Els infants del Ripollès es comencen a vacunar a la sala Eudald Graells

Els horaris, que de moment estan restringits a la tarda, s'aniran actualitzant cada setmana

Preparació d'una vacuna
Preparació d'una vacuna | Josep M. Montaner
Pere Pratdesaba
15 de desembre del 2021
Actualitzat el 16 de desembre a les 14:00h
La regió sanitària Girona dona el tret de sortida aquest dimecres a la tarda a la vacunació contra la Covid-19 dels infants d'entre 5 i 11 anys. Les primeres dosis s'administraran als punts de la seu de la Generalitat a Girona i a l'Espai Mercat de Calella (Maresme). Al llarg dels següents dies aniran obrint la resta de punts de vacunació per a infants fins a arribar a un total de nou distribuïts arreu del territori i d'abast supramunicipal. La majoria d'aquests espais ja estan operatius en el marc de l'estratègia de vacunació a majors de 12 anys i en els propers dies incorporaran també una línia pediàtrica.

És el cas de la sala Eudald Graells de Ripoll,on ja fa uns dies es va reactivar la vacunació general.  En aquest punt, ara també s'hi vacunaran els infants, durant els primers dies, mentre duri el curs escolar, en torn de tarda.

De moment, hi ha confirmada la vacunació per a nens i nenes aquest dijous, 16 de desembre, de les 3 a les 7 de la tarda. A partir de llavors, Ripoll farà la seva pròpia programació, que s'anirà adaptant cada setmana, segons ha explicat un portaveu del Departament de Salut a NacióRipollès

El fet que la preparació i les dosis d'aquesta vacuna sigui diferent a l'habitual, posa de relleu la importància de fer circuits completament diferenciats, de manera que en aquests punts de vacunació es podran fer cues diferenciades o es podrà separar la vacunació per horaris. 

Vacunació a infants amb cita prèvia
La vacunació d'aquest grup d'edat es farà únicament de forma programada amb cita prèvia, via vacunacovidsalut.cat, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà a les persones de les que es tingui el telèfon mòbil de contacte. A la demarcació hi ha prop de 65.000 infants entre 5 i 11 anys cridats a vacunar.

Les criatures han d'anar acompanyades dels seus progenitors o un tutor legal. En cas que es vacunin acompanyats d'algun altre familiar, ho podran fer si presenten un document de consentiment informat, seguint la fórmula utilitzada amb la vacunació engegada a l'agost amb els adolescents d'entre 12 i 15 anys.
 

El punt de vacunació de Ripoll. Foto: ICS


La vacuna que s'administrarà als infants és la mateixa que la injectada en adults, però la dosis per a aquesta franja d'edat és un terç (10 micrograms) de la que s'administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per un infant de 5 anys que per un d'11 i caldrà administrar dues dosis separades per vuit setmanes.