Les cases rurals i les pistes d'esquí del Ripollès voregen el ple pel pont

Vall de Núria rep gairebé 7.000 visitants, i Vallter, 3.700

Bons gruixos de neu a Vall de Núria
Bons gruixos de neu a Vall de Núria | Vall de Núria
Pere Pratdesaba
09 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:26h
Les cases de turisme rural gironines han fregat la plena ocupació durant aquest pont de la Puríssima i ja superen els nivell del 2019. El president de l'associació de Cases de Turisme Rural Girona-Costa Brava-Pirineu, Ramon Corominas, assegura que s'han complert les expectatives i que ha estat un "bon pont". 

En xifres, s'han mantingut les previsions i a l'interior, l'ocupació s'ha situat en el 80% mentre que a les zones de muntanya –des de la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya-, s'ha arribat al 95%. "En números relatius, hem tingut més gent que fa dos anys", remarca Corominas. 

Corominas diu que ha estat un bon pont i que les 300 cases rurals que agrupa l'entitat han emplenat "pràcticament totes": "Hem fregat el 100%". En aquest sentit, Corominas afirma que en xifres absolutes han tingut més gent que l'any 2019, abans de l'esclat de la pandèmia de la Covid-19. "Tenim alguna casa més que també hem omplert. Per tant, n'hem tingut més", assegura.

Per tant, les reserves s'han mantingut i, segons Corominas, no han registrat cap cancel·lació per l'increment de casos. Tampoc el passaport Covid ha frenat "les ganes de sortir". "Estem contents", assegura el president de la federació d'hostaleria gironina, Antoni Escudero. "Tot està funcionant bé i la gent està acceptant el passaport, que és necessari perquè ens dona un plus", afegeix. Pel que fa al perfil, majoritàriament "del país". "Hi ha gent de les comarques gironines però, sobretot, de Barcelona i també algun francès", assegura Escudero.

Més de 46.000 visitants a les estacions de Ferrocarrils
Pel que fa a les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils (FGC) han rebut més de 46.0000 visitant durant el pont i ja superen els nivell d'afluència prepandèmia. En concret, en un 18% respecte del pont de la Puríssima del 2019, quan en van tenir 39.000. 

I si mirem al detall, la Molina ha acollit 20.102 persones; Vall de Núria, 6.854; Vallter, tot i que les pistes han estat tancades algun dia pel vent, 3.751; Espot, 4.066, Port Ainé, 6.358 i Boí Taüll, 5.418.

Les bones condicions de neu al Pirineu i el bon estat de les pistes han afavorit l'arribada de visitants. "Fem una valoració molt positiva de com ha anat el pont a les estacions d'FGC. Hem superat les dades del 2019 i això ha estat possible gràcies a unes condicions de neu immillorables però també a disposar de totes les estacions a ple rendiment", assegura la president de FGC, Marta Subirà.

A més, la quantitat de neu que ha caigut durant aquests dies fa que hi hagi gran gruixos i permet ser optimistes de cares a la temporada de Nadal. "Les precipitacions de neu d'aquests dies en permeten tenir pràcticament assegurada neu pel Nadal i per tant tindrem les nostres destinacions en un estat òptim", remarca Subirà.