Salut reactiva el punt de vacunació a la sala Eudald Graells de Ripoll

Les darreres setmanes ja s’administraven primeres, segones i terceres dosis contra la Covid, i també per la grip

Vacunació a Ripoll
Vacunació a Ripoll | ICS
Pere Pratdesaba
02 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:56h
El Departament de Salut habilitarà sis punts de vacunació a la Regió Sanitària de Girona per administrar les dosis de reforç contra la Covid-19. Els espais estaran oberts a la ciutadania a Girona, Figueres, Blanes (Selva), Calella (Maresme), Olot i Ripoll. A més, es preveu obrir un punt més al Baix Empordà per acostar la vacunació a tota la població. La població que hagi de rebre aquesta dosi de reforç podrà demanar hora a través del web vacunaciócovidsalut.cat i a partir d'aquí, cada usuari podrà escollir el punt que prefereixi o bé el seu CAP de referència.

La majoria dels espais que s'habilitaran ja s'han fet servir en altres fases de la campanya de vacunació. És el cas de Ripoll, a la sala Eudald Graells, on en cap moment s'ha aturat la campanya, tot i que en les últimes setmanes havia baixat molt d'intensitat. 

De fet, aquest punt de vacunació vinculat a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS), en el seu moment àlgid, va estar obert fins a cinc dies a la setmana. En els últimes mesos les ràtios de vacunació han baixat dràsticament i l'obertura es va restringir a un dia. S'hi administraven primeres, segones i terceres dosis i també vacuna de la grip.

Ara, amb la nova reestructuració es vacunarà dos dies a la setmana. De moment, els divendres 3 i 10 de desembre, de 9 a 14h i de 15 a 19h, i el dijous 9 de desembre, de 9 a 14h. Un cop passada la setmana del pont de la Puríssima, els dimarts a la tarda, de 15 a 19h, i divendres matí i tarda, de 9 a 14h i de 15 a 19h.

Amb el canvi, aquest punt de vacunació de Ripoll es desvincularà també de l'ABS i serà un punt poblacional. O sigui, qualsevol persona podrà anar-hi demanant cita.

Des de Salut recomanen a tota la població que ha de rebre aquesta dosi de reforç que reservi hora per millorar la logística en l'administració de vacunes. La Delegació del Govern a Girona serà el punt de referència per a la vacunació sense cita a la regió, però no es descarta que hi hagi campanyes de vacunació sense cita en d'altres punts de Girona. Els CAP seguiran vacunant contra la Covid-19 però caldrà que es demani hora per rebre la injecció.