Mor l'excursionista rescatat sota la neu a Vallter

L'Ajuntament de Camprodon ha decretat dos dies de dol a la localitat

Els serveis d'emergència, durant el rescat
Els serveis d'emergència, durant el rescat | Bombers GRAE
Pere Pratdesaba
29 de novembre del 2021
Actualitzat el 01 de desembre a les 14:42h
L'home perdut aquest diumenge a Vallter ha mort hores després de ser rescatat. L'excursionista no ha pogut superar l'hipotèrmia que ha patit a conseqüència de les hores que ha passat sepultat a la neu. La víctima, Xavier Collboni, va ser regidor d'ERC i cap de llista tres vegades 2003, 2007 i 2011 a l'Ajuntament de Camprodon.

El comiat de Collboni es farà aquest dijous, 2 de desembre, en una cerimònia a les 4 de la tarda a l'església Santa Maria de Camprodon. La sala de vetlla, a la sala adjacent cal Marquès, estarà oberta d'11 a 13 hores.
 
Enginyer
de formació, la víctima gestionava l’empresa familiar d’electricitat Collboni. Molt implicat en la vida social del municipi, era un gran apassionat de la muntanya. Des dels seus inicis fa formar part de l’agrupació Grup de Muntanya de la Vall de Camprodon (GMVC), de la qual en va ser el president en diverses ocasions. També va col·laborar amb altres entitats com l’Ski Club Camprodon. Actualment, presidia l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’institut Germans Vila Riera de Camprodon.

Collboni no va tornar a casa diumenge per dinar després d'haver sortit a la muntanya al matí, i la família en va denunciar la desaparició a la tarda. Els serveis d'emergència l'han localitzat aquest dilluns al migdia, colgat per 50 centímetres de neu a 400 metres de l'estació d'esquí de Vallter 2000. Les tasques de rescat han estat molt feixugues per les condicions climatològiques, ja que no hi havia gens de visibilitat i hi havia risc d'allaus. 

L'home havia estat localitzat per un dels gossos de tempteig del Grup Caní de Recerca (GRCR) dels Bombers, que ja havia marcat l’indret. Prèviament, els Mossos d’Esquadra havien assenyalat la zona mitjançant el rastreig del mòbil de la víctima. L’home ha estat traslladat en helicòpter medicalitzat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. A les 15.38, pocs minuts després de descolgar-lo, els efectius han traslladat la víctima, primer en llitera i després en moto de neu, fins a les instal·lacions de l’estació d’esquí.