Vallter 2000 obre aquest dissabte i Vall de Núria, el 4 de desembre

La llevantada ha deixat bons gruixos de neu i fan ser optimistes de cara al pont de la Puríssima

La llevantada ha deixat uns quants centímetres de neu a Vallter
La llevantada ha deixat uns quants centímetres de neu a Vallter | FGC
Redacció
26 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:49h
La majoria d'estacions d'esquí alpí del Pirineu obriran la temporada 2021-2022 entre divendres i dissabte, en part gràcies a la llevantada que els ha portat neu aquesta setmana. Les primeres a obrir ho faran divendres seran Port Ainé, del grup FGC, al Pallars Sobirà i la privada Masella, a la Cerdanya. Baqueira Beret, a la Val d'Aran, té previst arrencar temporada dissabte, igual que la Molina, Vallter 2000 i Boí Taüll. Pel que fa a Espot, fons de FGC han comentat que encara no està clar si obrirà divendres o dissabte. Vall de Núria ho farà una mica més tard, el 4 de desembre. 

D'aquesta manera, les estacions d'esquí preveuen escalfaran motors en vista al pont de la Puríssima. Per ara, Port del Comte, al Solsonès, encara no han anunciat data d'obertura.

La majoria de complexos obriran parcialment les pistes a l'espera de noves precipitacions. Això no obstant, si es mantenen les temperatures baixes s'aprofitarà per fabricar neu artificial.

Vallter serà un dels equipaments amb més bones previsions, de fins a 60 cm de gruixos de neu a les cotes més altes. Gràcies a les darreres nevades i a l’acumulació de la neu, és l’equipament més afavorit per començar temporada d’hivern 2021-2022.

Per això es posarà en marxa amb gairebé totes les instal·lacions obertes; amb més del 70% de les pistes i remuntadors operatius i els serveis de restauració, lloguer de material i parc lúdic actius. Amb motiu de la posada en marxa d’un nou sistema de gestió de l’aforament dels accessos i zones d’aparcament a Vallter, es recomana a les persones visitants comprar prèviament el forfet al web de l’estació per assegurar-se disposar de placa d’estacionament.

Vall de Núria té previst obrir el seu domini esquiable el pròxim 4 de desembre. Fins llavors, el tren cremallera seguirà en funcionament també aquest darrer cap de setmana de novembre. Aprofitant la nevada d’aquests dies, l’estació convida a tothom a veure la neu de Vall de Núria, gaudir del paisatge hivernal, trepitjar la neu i viure tota una experiència d’alta muntanya a les portes del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser.
 

Vall de Núria, de blanc Foto: FGC