L'escriptor Joan-Lluís Lluís presenta a Ripoll la seva última novel·la

L’acte, organitzat per Òmnium Cultural, es farà dissabte al Museu Etnogràfic i inicia un cicle sobre la llengua

Joan-Lluís Lluís, en una foto d'arxiu
Joan-Lluís Lluís, en una foto d'arxiu | Europa Press
Redacció
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:50h
L’escriptor Joan-Lluís Lluís (Perpinyà, 1963) presentarà aquest dissabte a Ripoll la seva  darrera novel·la, Junil a les terres dels bàrbars, en un acte organitzat per Òmnium Cultural que tindrà lloc a les 12 del migdia al Museu Etnogràfic
 
L’escriptor nordcatalà va obtenir l’any 2017 el Premi Sant Jordi, que convoca Òmnium, per l’obra Jo sóc aquell que va matar Franco, que va obtenir un gran èxit de crítica i lectors, i que transcorre en part al Ripollès. Després d’aquesta, ha fet un canvi de registre i d’època: Junil a les terres dels bàrbars se situa dos mil anys enrere, en temps d’un imperi que podem identificar com el romà, i té com a protagonista una noia que ha de marxar de la ciutat on ha viscut, sotmesa al seu pare. Així inicia un camí en què l’acompanyen altres personatges que, com ella, tenen singularitats que no encaixen en la societat. Un camí cap a terres dels anomenats "bàrbars". 
 
En la novel·la, la llengua hi té un paper importantíssim, i per aquest motiu la presentació serveix com a inici d’un cicle de xerrades que reforça les campanyes que Òmnium està posant en marxa a nivell nacional per impulsar l’ús del català. Durant aquest hivern, està previst que passin pel Ripollès autors de llibres que han posat sobre la taula el debats diversos sobre la llengua: Enric Gomà, editor de Molt a favor el desembre; Jordi Badia, autor de Salvem els mots el gener; i Carme Junyent, editora de Som dones, som lingüístes i diem prou el febrer. 

L’acte de dissabte acabarà, davant del Museu Etnogràfic, amb un vermut i tast de cerveses artesanes amb la col·laboració del Celler Cerveseria Catalluna de Ripoll.