La UIER testa 1.300 treballadors en una setmana i no surt ni un sol positiu

La Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès convida empreses, comerços i hostaleria a un cribratge massiu per tal d’abaixar la corba de la Covid

Foto d'arxiu de Comforsa, on aquest dimarts es van fer els tests
Foto d'arxiu de Comforsa, on aquest dimarts es van fer els tests | Comforsa
24 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:59h
Els llums d’alarma s’han encès al Ripollès. Quan encara resta fresc el record d’un tancament perimetral a causa de la Covid, just abans de Nadal de 2020, que va deixar la comarca en estat de xoc, els indicadors de la pandèmia s’han tornat a disparar. I amb xifres més que preocupants. 

El risc de rebrot del Ripollès, per exemple, continua sent el més elevat de tot el país, amb 1.522 punts, i l’Rt també s’ha enfilat fins a l’1,99. A més, després de molts mesos sense, s’han començat a registrar noves defuncions en els últims dies i ja han mort 89 persones a la comarca (tres de recents).

En aquest context, la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) ha tornat a activar un programa on convida les empreses de més de 10 treballadors a fer un cribratge massiu i voluntari a tots els treballadors amb testos antígens (es va iniciar el passat mes d’abril però ara estava gairebé aturat). Des del passat 18 de novembre, s’han fet un total de 1.300 testos i, de manera sorprenent, no ha sortit encara ni un sol positiu.

La UIER, des d’abril, ja ha fet uns 4.500 testos. En els pròxims dies es preveuen fer uns 2.000 testos més. Aquest dimarts, 23 de novembre, ha estat el torn dels treballadors de Comforsa, una de les empreses més grans de la zona. 

L’entitat subvenciona el material per fer el test, a través de la Generalitat i Foment del Treball. Les empreses només han de pagar el cost dels professionals sanitaris que s’han de desplaçar des de l’Hospital de Campdevànol. 

Fires i Nadal en risc
En aquest context i tenint en compte les xifres negatives de la Covid, l’entitat ha anat més enllà i convida ara també a comerços i hostaleria a fer el cribratge. Per això, la UIER habilitarà diversos punts on s’hi podran traslladar els treballadors. 

El primer s’ha programat a Ripoll, a les oficines de la UIER, aquest dimarts. En els propers dies es farà a Camprodon i Campdevànol.
 
L’objectiu de la UIER és que la pandèmia no es propagui, es pugui abaixar la corba dels contagis i no s’hagin de tornar a aplicar més confinaments. I que els visitants que es desplacin al Ripollès ho puguin fer amb tota seguretat.

Tot amb la mirada posada al Nadal. No cal oblidar que entrem en una temporada molt important per als negocis vinculats en certa manera al turisme i al comerç, amb activitats com l’esquí, les fires de Nadal i les compres de Nadal.