Un 2,5% de positius en el cribratge massiu a l'Escola Pirineu i la Vedruna

En total, s'han fet 201 testos, dels quals cinc han sortit positius

La Vedruna de Ripoll
La Vedruna de Ripoll | Arnau Urgell
23 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:14h
Les dades de la Covid als centres educatius del Ripollès s'han tornat a disparar després de moltes setmanes de calma, amb 67 positius en els últims 10 dies, una xifra que ja és preocupant. A hores d’ara, dimarts 23 de novembre, la comarca encara té 310 alumnes confinats, 89 menys que el passat dijous.

En total, hi ha 10 centres afectats. Els que tenen més alumnes confinats són l'Escola Pirineu de Campdevànol (97) i la Vedruna de Ripoll (86), tots dos amb més d'una vintena de contagiats cada un en els últims deu dies, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors). Precisament, en aquests dos centres, el Departament de Salut va fer divendres un cribratge massiu.

Els resultats
del cribratge en aquests dos centres s'han fet públics aquest dimarts. A la Vedruna de Ripoll s'han detectat dos positius d'un total de 175 alumnes i professors que s'han fet el test. Al Pirineu de Campdevànol, han sortit tres positius de 126 testos. O sigui, cinc positius de 201 testos: un 2,48%.

Altres centres que tenen una elevada xifra d'alumnes a casa són: l'escola Tomàs Raguer (53)  l'escola Joan Maragall (27) i l'institut Abat Oliba (17), tots tres de Ripoll; l'escola Doctor Robert de Camprodon (4); l'institut-escola de Ribes de Freser (20) i l'institut escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses (4).

Ja amb xifres més discretes, hi trobem dos centres, amb un alumne puntual confinat cadascun: el CFA Ripollès de Ripoll i i l'escola Els Pinets-Zer Vall de Ter de Sant Pau de Segúries.

El risc de rebrot més alt de Catalunya
L'increment de casos als centres escolars coincideix amb el que han patit les dades de la pandèmia al Ripollès. Així, la velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, a hores d'ara està ja a 1,99, una dada perillosa. El risc de rebrot, per la seva banda, s'ha disparat fins al 1.583, i continua sent el més alt de Catalunya. A la comarca hi ha hagut 89 defuncions a causa de la pandèmia, dues en els darrers dies.

L'associació de pares i mares de l'escola Pirineu de Campdevànol, en un missatge a les xarxes socials, reconeix que la situació no és l'òptima i recomana a les famílies que extremin les precaucions i que no portin els nens als centre si tenen algun símptoma.