Un grup de veïns de Sant Joan reclama un parc de socialització per a gossos

Els impulsors, que consideren que l’actual espai s’ha quedat petit, han iniciat una recollida de signatures

Un grup de gossos amb els seus propietaris, en una foto d'arxiu
Un grup de gossos amb els seus propietaris, en una foto d'arxiu | Gala Espín
Pere Pratdesaba
23 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:23h
Un grup amb una quinzena de veïns i veïnes de Sant Joan de les Abadesses han obert una recollida de signatures a change.org per demanar a l’Ajuntament que instal·li un parc de socialització per a gossos amb les dimensions adequades al nombre de gossos que viuen a la població (més de 300 censats i un nombre similar de no censats). Segons els impulsors, el parc que es va construir fa uns anys a la Mare de Deu del Prat és massa petit.

El grup proposa al consistori que utilitzi un terreny que hi ha al darrera del nou institut. En aquest indret consideren que s’hi podria ubicar un espai suficientment gran, amb un parc tancat, una font d’aigua, alguns llocs d’ombra i un parell de bancs on poder seure.

“La socialització dels nostres animals és tan important per la seva salut com ho pugui ser l’alimentació o l’atenció veterinària-sanitària. Els gossos necessiten poder córrer, jugar i relacionar-se lliurement entre ells i això és totalment impossible a l’únic parc que hi ha i encara menys si van pel carrer, lligats de la corretja”, diuen en una nota.

“Els propietaris, veïns també de Sant Joan, volem disposar d’un espai on poder gaudir de les nostres mascotes tranquil·lament, sense molestar la resta de veïns, però també sense ser perseguits. A això se li diu respecte i és imprescindible per a una bona convivència”, afegeixen. 

Una "persecució"
“Durant molt de temps hem fet ús d’un espai al darrera del cementiri on els gossos podien córrer en llibertat. Els amos podíem gaudir d’aquestes estones d’esbarjo amb ells, hem vigilat de mantenir sempre l’espai net i mai hi ha hagut cap ensurt. També val a dir, que mai hi ha hagut cap baralla entre gossos i això demostra que la socialització és imprescindible”, expliquen.

Però d’un temps ençà, en aquest espai, creuen que estan vivint tota una “persecució”, per part de la Policia Municipal i Mossos d’Esquadra que els han visitat en alguna ocasió. L’Ajuntament els va informar que en aquest terreny s’hi construirà el nou tanatori però en cap moment se’ls va donar una altra “alternativa vàlida”, es lamenten.