Els ajuts per pal·liar els efectes del tancament perimetral permeten contractar 17 persones desocupades

La subvenció s'ha derivat en incentius per a les empreses i entitats, i plans d'ocupació

Una oficina de l'Agència de Desenvolupament del Ripollès
Una oficina de l'Agència de Desenvolupament del Ripollès | ADR
Redacció
20 de novembre del 2021
La comarca del Ripollès ha rebut una subvenció especial per part de la Generalitat de Catalunya, a través del SOC, per pal·liar els efectes patits al territori durant el tancament perimetral ocasionat per la Covid-19 durant els mesos de desembre 2020 i gener 2021. Aquesta subvenció es gestiona directament des del Consell Comarcal del Ripollès, l'Agència de Desenvolupament del Ripollès i l'Ajuntament de Ripoll.

En el marc del programa hi ha diferents línies d'actuació: formació, ajudes a la contractació pública i privada, i ajudes a la contractació d'assessoraments tècnics per  fomentar el desenvolupament de nous eixos econòmics.

Actualment, s'està portant a terme una primera fase del programa que ha permès la contractació de 17 persones desocupades a través de l'incentiu a entitats i empreses, i plans d'ocupació.

L'acció de foment de la contractació subjecte al programa del Tancament Perimetral ha servit per incentivar les empreses que van patir les conseqüències del tancament perimetral per tal que contractin persones desocupades. Les entitats i empreses beneficiàries són 11 i entre totes rebran una dotació de 73.149,78 euros. 

Aquestes empreses estan repartides pel territori. De les activitats econòmiques de les empreses beneficiàries destaquen principalment les dedicades a l'hostaleria i el comerç al major i al detall.

L'acció de plans d'ocupació ha suposat la contractació de sis persones desocupades, una contractació que s'ha portat a terme entre l'Agència de  Desenvolupament del Ripollès i l'Ajuntament de Ripoll.

Feina durant 12 mesos
Aquestes persones, que ja han començat a treballar aquest mes de novembre, treballaran durant 12 mesos i ho faran en el desenvolupament de tres grans eixos de reactivació: d'energies renovables, socioeconòmic i agroalimentari.

La següent línia d'actuació del programa serà la contractació d'assessoraments tècnics per a fomentar el desenvolupament de nous eixos econòmics.