Ribes de Freser destina 25.000 euros als pressupostos participatius

L'Ajuntament inicia la segona edició del procés participatiu amb una fase de recollida de propostes

Ribes inicia el procés dels pressupostos participatius
Ribes inicia el procés dels pressupostos participatius | Ajuntament de Ribes de Freser
Redacció
18 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:52h
L’Ajuntament de Ribes de Freser ha donat el tret de sortida a la segona edició dels pressupostos participatius, una iniciativa consistent en sotmetre a decisió dels veïns una partida del pressupost municipal. Enguany el consistori posarà a votació una bossa de 25.000 euros del capítol d’inversions del pressupost per a l’exercici 2022.

El projecte ha arrencat amb una primera fase consistent en la recollida de propostes ciutadanes. Fins al 30 de novembre tots els ribatans i ribatanes poden fer arribar idees de projectes o actuacions que considerin d’interès per al futur del poble.  L’enviament de propostes es pot fer a través del web del projecte o bé de forma presencial, dipositant la butlleta incorporada en el fulletó que arribarà a totes les cases durant els propers dies en qualsevol dels punts habilitats a tal efecte (Biblioteca, Ajuntament i Oficina de Turisme).

Els pressupostos participatius són una iniciativa de l’Ajuntament de Ribes que compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i s’emmarquen en la voluntat del consistori de donar continuïtat a l’experiència iniciada l’any passat, en què es van recollir una cinquantena de propostes i varen votar un 8,3% de les persones amb dret a vot.

Un cop finalitzat el procés de presentació de propostes s’obrirà la fase de filtrat i valoració de les mateixes. Totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals a fi de determinar-ne la validesa.  Per tal que els projectes proposats siguin admesos han d’estar referits a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l'Ajuntament, ser viables tècnicament i econòmica, respectar el marc jurídic i legal i ser  considerats una inversió.

Totes aquelles propostes que compleixin amb els requisits establerts i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase, que consistirà en una votació popular. Hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Ribes que tinguin un mínim de 16 anys.