1 de 10
turisme

El Ripollès edita més de 40.000 unitats d'un nou fullet de promoció turística

El material, que s'ha publicat en català, castellà, francès i anglès, ha tingut un cost de 12.000 euros

Presentació del nou fullet turístic | Consell Comarcal del Ripollès
per Redacció, 16 de novembre de 2021 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Posar en valor el patrimoni i els atractius turístics de tots els pobles i posar-los a l’abast dels visitants és un objectiu compartit entre el Consell Comarcal del Ripollès i els 19 ajuntaments de la comarca. És en aquest sentit que s’ha confeccionat un nou fullet desplegable de promoció turística en conjunt de tot el Ripollès.

L’acció s’emmarca en el pla de promoció del turisme de natura "L’experiència dels Pirineus més autèntics", un projecte dotat globalment amb 1.966.107,57 euros, aportats per la convocatòria 2014-2020 del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel Departament de la Presidència, i pel Pla de foment territorial del turisme, del Departament d’Empresa i Treball.


Aquests fullets promocionals nous consten de dues cares. Una conté diverses explicacions sobre elements distintius del Ripollès com el patrimoni, la identitat, la natura i els atractius de la comarca. També es fa esment del senderisme i les rutes per fer amb bicicleta. A l’altra cara hi ha un mapa del Ripollès on s’ubiquen tots els pobles, els atractius turístics més rellevants, els cims, les vies de comunicació, els senders principals i les vies ciclables.

La confecció d’aquest material ha tingut un cost de 12.000 euros, incloent-hi el disseny, les traduccions i la impressió. El president del Consell Comarcal del Ripollès ha agraït explícitament la feina de l’equip tècnic que els ha realitzat.


Dels fullets se n’ha editat 37.000 unitats en versió català/castellà i 5.000 en versió francès/anglès. Estan disponibles tant en format desplegable com en plecs encolats. Aquest material complementa els fullets amb informació de cada municipi, editats aquest estiu.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, que ha presentat aquest nou material davant la premsa, ha explicat que s’integra en la nova marca turística del Ripollès i que recull tots els atractius de la comarca, tant en els textos descriptius com en el plànol que contenen. Colomer considera que es tracta d’”una eina important també per a tot el sector serveis de casa nostra”, que vol contribuir perquè aquests negocis es refacin dels efectes negatius de l’epidèmia de la Covid-19.


El conseller comarcal de Turisme, Xavier Guitart, també ha participat a la presentació i ha detallat que els propers dies els fullets ja estaran disponibles a les oficines de turisme, de manera que els establiments privats que hi tinguin interès els podran recollir allà. “Volem anar plegats”, ha subratllat Guitart, dins l’esforç del Consell Comarcal per aglutinar les sinergies turístiques de tot el Ripollès, i considera que el fullet turístic comarcal nou representa aquest objectiu. De fet, qualifica d’”inviable” promocionar turísticament la comarca per valls. “Hem de donar un ventall obert de tota la comarca perquè la gent es quedi i pugui passar una estada el màxim de completa”, ha reblat.
Participació