​L'Hospital de Campdevànol endureix encara més les restriccions per la Covid

El risc de rebrot de la pandèmia al Ripollès es dispara al 649 i ja és el més alt de Catalunya

Pere Pratdesaba
17 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:18h
Entrada de l'Hospital de Campdevànol
Entrada de l'Hospital de Campdevànol | Hospital de Campdevànol
La pandèmia s’ha tornat a disparar al Ripollès en els últims dies. Aquest dimecres, 17 de novembre, el risc de rebrot s’ha enfilat a 649, la xifra més alta de Catalunya (a Ripoll, la dada encara està més alta, a 1.042). L’Rt també ha pujat fins al 2,04. Les defuncions es mantenen en 87 (els últims dies n'hi ha hagut una, després de diversos mesos sense).

La situació de la Covid ja s’ha traslladat a l’Hospital de Campdevànol, on feia alguns mesos que no tenien cap pacient ingressat de coronavirus, a excepció de casos esporàdics individuals molt aïllats. Aquest dilluns hi tornaven a haver quatre persones ingressades per Covid-19, i la setmana passada es va arribar a sis.

Davant d’aquesta situació, l’hospital va informar el passat dilluns que es tornaven a prohibir les visites a la segona planta del centre, on hi ha ingressats els pacients afectats per Covid-19. Aquest dimecres, el centre ha endurit una mica més les restriccions "davant l’empitjorament de la situació epidemiològica", tal com ha anunciat a les xarxes socials. 

Així, a partir d'ara, les visites autoritzades queden restringides a dues hores al dia: al matí  a les 12.30 h i a la tarda a les 19 h. Només es permet un acompanyant per pacient i sempre ha de ser el mateix.

A més, a l’Àrea Quirúrgica i a Consultes Externes, els pacients hi aniran sols, a no ser que necessitin ajuda (que no siguin autònoms). Per últim, l'hospital recorda que els visitants han de portar sempre la mascareta a dins de les instal·lacions.

A finals d’octubre, en el marc d’una evolució positiva de la pandèmia, es van reduir les restriccions a l’Hospital de Campdevànol i el règim de visites va tornar a la normalitat. Ara, s’ha tornat a tòrcer.