Denuncien dos homes per abocar residus al bosc d'una finca de Sant Joan de les Abadesses

El acusats van cobrar 13.000 euros per abocar la runa a Osona

Els abocaments incontrolats han afectat set municipis d'Osona.
Els abocaments incontrolats han afectat set municipis d'Osona. | Mossos d'Esquadra
Carles Fiter
13 de novembre del 2021
Actualitzat a les 22:26h
La Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals han denunciat dos homes, de 38 i 19 anys i veïns de Roda de Ter, per fer abocaments il·legals en diverses poblacions d'Osona. Tal com concreta el cos policial en una nota, en zones forestals de Gurb, Orís, Perafita, Manlleu, Les Masies de Voltregà, Sant Agustí de Lluçanès i Sant Bartomeu del Grau.

Als abocaments s'hi va trobar runes, roba, pneumàtics, elements electrònics, mobles, pots de pintura, envasos de plàstic, fustes, fibrociment, fluorescents, caixes de plàstic i ampolles de vidre, així com també elements relacionats amb la professió de fusteria.

13.000 euros per cobrar el material
Després d'iniciar una investigació, es va identificar l'origen en una finca de Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès, on s'estava fent la gestió de residus de tres naus i un habitatge. Resulta que els dos homes van cobrar 13.000 euros als propietaris per gestionar tots aquests residus.
 

Els abocaments incontrolats han afectat set municipis d'Osona. Foto: Mossos d'Esquadra.


Ho van fer assegurant que eren gestors legals, però en canvi no tenien cap autorització de l'Agència de Residus. En lloc de portar les deixalles a una planta gestora autoritzada, les abocaven de forma incontrolada al medi natural, i les cremaven.

Cossos dels Mossos d'Esquadra i Agents Rurals es van reunir amb els ajuntaments afectats per aquests abocaments. Es va fer una crida des del Consell Comarcal d'Osona per explicar-los la situació.