Sant Joan de les Abadesses

​El monestir de Sant Joan de les Abadesses celebra el 871è aniversari de la seva consagració

Actes durant tot el cap de setmana per a públics diversos

per Redacció, 12 de novembre de 2021 a les 11:24 |
Monestir de Sant Joan de les Abadesses | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
El monestir de Sant Joan de les Abadesses celebrarà aquest cap de setmana, dies 13 i 14 de novembre, la festa de la Consagració del Monestir, que va tenir lloc l’any 1150. Amb aquest motiu s’han organitzat actes per a públics diversos. 

El 871è aniversari de l’església del monestir pretén obrir portes a públics molt diversos i fomentar la trobada a l’entorn d’un patrimoni d’interès nacional. S’uneix la vida quotidiana, una vila i el seu monestir que conté nombroses joies de la vida i art de Catalunya.  

Totes les activitats seran d’accés gratuït. 

Programa d'actes

Dissabte 13 de novembre, el monestir de nit:

- a les 20.00h se celebrarà la missa amb músics joves 

- a les 21.00h, de manera simultània: obertura de l’interior de l’església del monestir (amb la il·luminació pròpia) i concert en directe al claustre, on se’ns oferiran unes tapes per celebrar l’efemèride. El concert anirà a càrrec de joves que versionaran cançons de pop actual i música contemporània worship. 

Diumenge 14  de novembre, el monestir es desperta i fa festa:

- a les 10h, “Els personatges del Davallament ens ajuden a meditar”. Reflexió, silenci i cant entorn les figures romàniques del Davallament. Projecció de les imatges a les columnes del presbiteri.

- a 2/4 de 12, missa d’aniversari de la consagració de l’església del monestir.

- a 2/4 d’una, portes obertes a l’arxiu, la sagristia i el campanar (visites per grups, donat l’aforament limitat d’aquests espais).

 

Participació