procés participatiu

Els veïns de Camprodon decideixen que el carrer València tingui voreres a nivell

Un total de 308 persones participen al procés participatiu engegat pel consistori per tal de definir la reforma de l’emblemàtic carrer

per Pere Pratdesaba, Ripoll, Catalunya | 12 de novembre de 2021 a les 11:05 |
El carrer València de Camprodon, en una foto d'arxiu | FGC
Els ciutadans de Camprodon volen que la reforma del carrer València mantingui les voreres a nivell (vorera sense alçada) i sense mobiliari urbà. Així opinen el 88,6% dels participants al procés participatiu engegat per l’Ajuntament i l’informe del qual amb les conclusions ja s’ha fet públic (el podeu consultar aquí). Un 3,9% dels participants han optat per la proposta asimètrica amb vorera a un costat i nivell a l’altre, mentre un 6,5% ha valorat que no en preferia cap de les dues. 

El procés participatiu també ha revelat que els veïns tenen interès per modificar horaris i la tipologia d’accés de vehicles al carrer. A més, consideren que cal una reforma mínima que millori certs aspectes de la via (mal estat del ferm, ordre dels serveis soterrats, soterrament de cable, millora de l’enllumenat...). El material de preferència és el basalt, però caldria considerar alternatives, segons l’Ajuntament.


Els participants en el procés esperen que la reforma millori el carrer en diversos aspectes: qualitat estètica, accessibilitat i seguretat viària, ús ciutadà del carrer i activitat comercial.

El procés ha generat un gran interès entre la població adulta, aplegant l’equivalent al 13,4% dels habitants de Camprodon (308 participants) d’edats entre els 17 i els 91 anys. 


L’informe és el resultat d’un procés participatiu, que es va engegar el 27 de setembre, amb la realització de tres itineraris oberts a la ciutadania dividits en franges i destinats prioritàriament al comerç i a les famílies. Durant els tres recorreguts es van recollir aportacions mitjançant un quadern de participació. Un cop finalitzats els itineraris i fins al 17 d’octubre es va habilitar un formulari en línia, que reproduïa les preguntes del quadern, per recollir més opinions. Per facilitar l’opció participativa a les persones menys tecnològiques, també es va optar per l’opció en paper amb els formularis impresos a disposició de la ciutadania, a la seu de l’Ajuntament i l’oficina de turisme.
 

Les tres propostes per al carrer. Foto: Ajuntament de Camprodon

 

Participació