Pressupostos de la Generalitat

Els pressupostos de la Generalitat preveuen invertir 8,25 milions al Ripollès

La Generalitat destinarà 5,71 milions a Vall de Núria

per Pere Pratdesaba, Ripoll, Catalunya | 10 de novembre de 2021 a les 10:26 |
La Generalitat assigna 5,71 milions a Vall de Núria | Vall de Núria
El projecte de pressupostos que aquest dimarts ha aprovat el Govern preveu destinar 97.393.600,700 euros en inversions a les comarques gironines. És tan sols un tímid increment respecte els comptes del 2020, els darrers que va tirar endavant el Parlament.


Al territori, la comarca que més inversió s'emporta és el Gironès (30,23 milions) i la que menys, el Baix Empordà (6,57 milions). El Ripollès té assignats 8,25 milions.

De tots els projectes inclosos als comptes, en infraestructures destaquen la variant d'Anglès (4,3 milions) i les millores a la C-66 al Pla de l'Estany (7,15 milions). Els pressupostos no inclouen cap inversió específica per al nou Trueta, però sí 6,22 milions per obres a l'actual. En sanitat, també destaca l'ampliació del bloc quirúrgic de l'hospital de Blanes. Els comptes inclouen partides per a la nova comissaria dels Mossos a la Jonquera, l'escola El Gegant del Rec de Salt i l'IES Brugulat de Banyoles.


Al Ripollès, en infraestructures viàries, el projecte de pressupostos inclou una partida de 867.743,15 euros per a la millora de la seguretat i la reordenació d'accessos de la C-26 al seu pas per Ripoll. A la comarca, però, la inversió més destacada se l'endú l'estació de la Vall de Núria, dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). En total, els comptes hi destinen partides per valor de 5,71 milions, dels quals destaquen els 2,4 per als tallers d'explotació de Ribes de Freser.

 

Participació