El Pilós de la Fundació MAP, guardonat al campionat del món de formatges

El producte ha rebut la medalla de bronze en la categoria de curats als World Cheese Awards 2021-2022

El formatge El Pilós.
El formatge El Pilós. | Fundació MAP
Redacció
08 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:04h
El formatge El Pilós de la formatgeria MUUU BEEE de la Fundació MAP ha estat premiat amb una medalla de bronze en la categoria de curats als World Cheese Awards 2021-2022, considerat el campionat del món de formatges. La fira va tenir lloc la passada setmana, del 3 al 6 de novembre, a Oviedo, Astúries.

El reconegut certamen formatger va comptar amb més de 4.000 formatges participants, provinents de 42 països i sis continents.

Aquesta és la segona vegada que un formatge MUUU BEEE rep una distinció en aquest certamen, que va atorgar una medalla de plata al Flor de Neu amb Tòfona l'any 2019, en la categoria de formatges tous amb condiment. El Tendre de Drap MUUU BEEE també va obtenir un tercer premi en la categoria de formatges de vaca joves al Gourmet Quesos, que premia els millors formatges de l'estat espanyol.

El Pilós és un formatge de pasta cuita i escorça rentada que s'elabora a partir de llet crua i que es comercialitza a partir de les 12 setmanes de maduració a les caves. De textura agradable, amb notes de mantega, torrats, en retro gust llarg i un punt picant al final, és la més pura essència del territori, al qual ret homenatge amb el seu nom.

El Pilós és el producte propi de més recent creació de la formatgeria i es va presentar al públic el setembre del 2018. Pel que fa a la formatgeria, va iniciar la seva activitat el 2016 en el marc del Centre Especial de Treball de la Fundació, com a projecte social que enllaça territori i persones a través de l'elaboració de producte artesanal propi. Hi treballa un equip de set persones, cinc de les quals amb certificat de discapacitat.

Aquest guardó significa un reconeixement a la feina de l'equip, a la llet de qualitat obtinguda a la pròpia comarca, al Mas la Folcrà de Sant Joan de les Abadesses i, per tant, és també un reconeixement al territori i al producte del Ripollès.