Adif prepara les estacions de l'R3 per al desdoblament

L'empresa pública licita les obres de remodelació de quatre estacions entre Parets i la Garriga per 14,5 milions

L'estació de Granollers-Canovelles.
L'estació de Granollers-Canovelles. | ACN
Redacció
04 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:55h
Adif ha adjudicat aquest dijous les obres de remodelació de quatre estacions entre Parets del Vallès i la Garriga per 14,5 milions d'euros. Els treballs es duran a terme a les estacions de Parets del Vallès, Granollers-Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga i tindran un termini d'execució estimat de 28 mesos, segons ha informat Adif a través d'un comunicat.

Les actuacions, adjudicades a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) integrada per Obrascón Huarte Lain i Agrupación Guinovart Obras y Servicios Hispania, formen part dels treballs previs a la duplicació de la via en el tram Parets del Vallès-la Garriga, que permetrà incrementar el nombre de circulacions i reduir els temps de viatge.

Els treballs consistiran en l'allargament i ampliació de les andanes perquè arribin als 210 metres. Segons Adif, això permetrà l'aturada de trens tipus Civia de cinc cotxes en doble composició. També se substituiran els passos per a vianants entre andanes per passos inferiors adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a les actuacions en via, s'eliminaran els aparells que quedin en desús i es col·locaran els elements necessaris per facilitar el canvi de vies. A més, es renovarà l'estructura de la via i s'adequarà el sistema d'electrificació a la nova configuració de les estacions.