Els ciutadans ja poden utilitzar el vehicle elèctric compartit de Ripoll

El cotxe es pot reservar de dilluns a divendres a les tardes i també tot el cap de setmana

El cotxe s'aparca a la plaça de l'Ajuntament.
El cotxe s'aparca a la plaça de l'Ajuntament. | Ajuntament Ripoll
Pere Pratdesaba
05 de novembre del 2021
El nou cotxe elèctric compartit de Som Mobilitat ja pot ser utilitzat per part de la ciutadania a títol personal. Fins ara, des que es va presentar a mitjans de setembre, l’havien començat a fer servir el personal del Consorci de Benestar Social del Ripollès, de l’associació Leader Ripollès Ges Bisaura i de l’Ajuntament de Ripoll.

Ara, qualsevol persona ja pot reservar-lo durant les hores que no està essent usat per aquestes institucions, és a dir, les tardes de dilluns a divendres i durant tot el cap de setmana. La tarda del dimarts en algunes ocasions pot ser que no estigui disponible.

Com es pot fer servir?
Cal fer-se soci i registrar-se al carsharing de Som Mobilitat, al web sommobilitat.coop. Descarregar aplicació de Som Mobilitat (disponible a Google Play i Apple Store). Cercar al mapa el vehicle de Ripoll (que s’aparca sempre a la plaça de l’Ajuntament). Fer la reserva pel dia i hora que es necessiti.

Com posar en marxa el vehicle?
Per obrir-lo, utilitzar els botons de l’app "Obre" i "Tanca". Per desbloquejar el cable de càrrega, prémer el botó que està situat a l’altura del genoll esquerre a dins del vehicle, amb el símbol d’un endoll. Desendollar el cable del vehicle del punt de càrrega i desar-lo al maleter. Al tornar el vehicle, posa’l a carregar de nou (s’ha de retornar al mateix punt de la plaça de l’Ajuntament).

També es pot trobar una guia pràctica d’ús del vehicle al seu interior, i des de l’app es pot trobar el telèfon d’assistència, o bé es pot escriure a carsharing@sommobilitat.coop. Per allargar l’autonomia del vehicle i fer una conducció més eficient i segura, es pot prémer el botó "ECO’"

Fàcil i econòmic
El cotxe elèctric compartit és un Renault Zoe i el preu utilitzar-lo és molt accessible, uns cinc euros per hora (es poden consultar els diferents tipus de tarifes al web de Som Mobilitat). A més, al gestionar-se el seu ús a través de l’app, la gestió resulta molt fàcil. 

El vehicle té una autonomia de 300 quilòmetres, però sempre s’ha de retornar a Ripoll.

Amb aquest gest, Ripoll segueix caminant cap a l’eficiència energètica. Es tracta d’una iniciativa liderada per Som Mobilitat, Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Ajuntament.
 

Instruccions per utilitzar el vehicle compartit. Foto: Ajuntament de Ripoll