Detingut el jove que va assassinar la seva mare a Ripoll

El noi ha estat localitzat a les Llosses gràcies a la col·laboració ciutadana

El domicili de l'avinguda Ripollès
El domicili de l'avinguda Ripollès | ACN
Redacció
01 de novembre del 2021
Actualitzat el 02 de novembre a la 13:09h
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns a la tarda el fill de la dona assassinada a Ripoll per la seva implicació en el crim. La detenció s'ha produït prop del restaurant Can Dachs de les Llosses, a tocar de la carretera C-26 que uneix Ripoll i Berga. El jove és el presumpte responsable de l'apunyalament i va fugir després d'atacar la seva mare.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els Mossos han pogut localitzar i detenir el sospitós en una zona boscosa. Segons fonts properes a la investigació, el jove de 19 anys anava armat amb un ganivet i estava agressiu en el moment de la detenció.

El parricida anava acompanyat d'una altra persona, que també estava en cerca i captura. Aquesta persona s'ha lliurat a la policia, que l'ha deixat anar una estona més tard perquè es considera que no té res a veure amb el crim.

L’assassinat es va produir al voltant de les 9 del matí d'aquest diumenge quan la policia va ser requerida per adreçar-se a un habitatge de l'avinguda del Ripollès, on hi havia una dona ferida per arma blanca. Quan els agents van arribar al domicili, van trobar la víctima malferida. Els serveis sanitaris la van atendre al lloc, però no li van poder salvar la vida.
 

Concentració a Ripoll aquest dilluns, amb les autoritats al fons. Foto: ACN


Més de 200 persones s'han concentrat aquest dilluns davant de l'Ajuntament de Ripoll per condemnar l'assassinat. S'han fet cinc minuts de silenci amb la presència de membres de l'equip local, Consell Comarcal i altres institucions i veïns. El consistori ha decretat aquest dilluns dia de dol oficial.

L'alcalde, Jordi Munell, ha dit que la ciutat està "en xoc" i ha condemnat els fets.També ha confirmat que el Consorci de Benestar Social del Ripollès estava fent seguiment a la família. La Generalitat ha activat el protocol per feminicidi. 

Per altra banda, una vintena de persones es van manifestar aquest diumenge al vespre a Ripoll en protesta per l'assassinat. Convocada pel col·lectiu La Sarja, la marxa, que avançava darrere d'una pancarta amb el text “Disculpin les molèsties. Ens estan assassinant. Ens volem vives!”, va acabar davant de l'Ajuntament.
 

Manifestació a Ripoll aquest diumenge al vespre Foto: ACN