Arriba el fred

A mesura que avanci la setmana arribaran precipitacions i baixarà la cota de neu

Albert Vilanova
31 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 19:24h
La plana de Vic coberta de boira
La plana de Vic coberta de boira | Josep M. Costa
Els termòmetres s'han coordinat amb els rellotges. Després d'entrar a l'horari d'hivern, les temperatures suaus desapareixeran per donar pas al fred aquest dilluns. Així, les màximes poden baixar entre quatre i sis graus a pràcticament tot el país. Els valors mínims es mouran entre 3 i 8 graus al Pirineu i al Prepirineu, entre 7 i 12 a la depressió Central i al prelitoral, i entre 10 i 15 al litoral. Les màximes oscil·laran entre 14 i 19 graus al Pirineu i al Prepirineu, i entre 18 i 23 a la resta.

Aquest dilluns no només farà bastant més fred, sinó que arribarà acompanyat de vent. Fins a primera hora de la tarda es preveuen cops forts i algun de molt fort, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Al centre i la meitat sud, les ràfegues poden superar els 60 quilòmetres per hora.

Pel que fa a les precipitacions, deixant de banda alguna precipitació feble aïllada fins a primera hora, durant el dia hi poden haver petits ruixats al nord-est de Catalunya, i fins a mitja tarda també a l'extrem nord del Pirineu. La cota de neu baixarà de 2.900 a 2.000 metres.

Els dies següents, la dinàmica continuarà igual i les temperatures baixaran una mica més cada dia. Així, el dimecres arribarà un nou front que portarà pluja arreu del territori i farà baixar la cota de neu fins als 1.500 metres.