Molló recupera més de 30 hectàrees de pastures

La zona on s'ha treballat es a la Solana

Tasques del tractor a la zona
Tasques del tractor a la zona | Ajuntament de Molló
Redacció
31 d'octubre del 2021
Durant aquest mes de setembre i octubre de 2021 s'han dut a terme diversos treballs de recuperació de pastures a la zona de la Solana. Les actuacions executades se situen administrativament a la forest “Muntanya de Molló”, al terme municipal de Molló. La forest està catalogada d’Utilitat Pública amb el número 60 de Girona i està inclosa dins els límits del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

L'actuació realitzada està dividida en dues zones diferents, ambdues ubicades a la part alta de la forest, a l'entorn de la pista que connecta Espinavell amb el terme municipal de Setcases.

Una primera zona correspon a una àrea d'unes 30 hectàrees de pastures, però a on el regenerat de pi començava a créixer i mica en mica estava tapant la pastura. En aquesta superfície s’ha fet tallada arreu dels plançons de pi. Com que el regenerat de pi encara era petit, era un bon moment per fer-ho, ja que quan assoleixen majors dimensions, el cost i dificultat logística és molt més gran. Les restes han estat triturades in situ, mitjançant crema o amb tractor i desbrossadora de martells.

Per altra banda, hi ha la zona de 1,82 hectàrees, on no hi havia tant regenerat de pi sinó que el que abundava eren les arbustives (ginebrons i bàlecs), per la qual cosa aquí s’ha fet l'estassada amb tractor forestal i desbrossadora de martells.

El treballs han tingut un cost de 6.661,16 euros, dels quals 4.322,25 (64,9%) han estat subvencionats per la Diputació de Girona