1 de 10
FESTIUS 2022

El calendari laboral del 2022 tindrà 12 festius: quan es podrà fer pont?

El BOE publica els dies laborables que no s'haurà de treballar l'any vinent

El calendari del 2022 permet fer pont per Sant Joan. | Pexels
per J.V., Barcelona, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'any 2022 tindrà 12 dies laborables que seran festius a l'estat espanyols, dels quals vuit són comuns a totes les comunitats autònomes, segons el calendari laboral elaborat pel Ministeri de Treball i publicat aquest dijous pel Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

A Catalunya n'hi ha dos que cauen en divendres i tres en dilluns, que permetran allargar el cap de setmana; mentre que hi ha tres dijous i dos dimarts festius, que part dels treballadors podrien aprofitar per fer pont.


D'aquests 12 dies, set són festes estatals no substituïbles: Any Nou, Divendres Sant, Assumpció de la Verge, Festa Nacional d'Espanya, Tots Sants, Dia de la Constitució Espanyola i la Puríssima. A més d'aquests set festius, totes les comunitats celebraran Reis (6 de gener). 

L'any vinent cau en diumenge la Festa del Treball (1 de maig). També són festius a Catalunya els dies 6 i 24 de juny i el 26 de desembre. La Diada (11 de setembre) i el dia de Nadal (25 de desembre) no apareixen com a dies festius aquest any perquè coincideixen amb diumenge.


Aquests són els dies festius a Catalunya el 2022, als quals cal sumar els dos festius locals, que decideixen els ajuntaments, que no són recuperables i es poden consultar per municipi aquí:

Dissabte 1 de gener (Cap d'any)

Dijous 6 de gener (Epifania del Senyor)
Divendres 15 d'abril (Divendres Sant)
Dilluns 18 d'abril (Dilluns de Pasqua)
Dijous 6 de juny (segona Pasqua)
Divendres 24 de juny (Sant Joan)
Dilluns 15 d'agost (Assumpció de la Verge)
Dimecres 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya)
Dimarts 1 de novembre (Tots Sants)
Dimarts 6 de desembre (la Constitució)
Dijous 8 de desembre (la Puríssima)
Dilluns 26 de desembre (Sant Esteve)


Altres notícies que et poden interessar
 

Participació