​ERC demana que es posin lavabos públics al parc de l'Estació de Sant Joan

La zona, amb molta vegetació, incita els visitants a fer-hi les seves necessitats fisiològiques

Els regidors Josep Vilalta i Lluïsa Pérez, al parc de l'Estació.
Els regidors Josep Vilalta i Lluïsa Pérez, al parc de l'Estació. | ERC Sant Joan
Redacció
21 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:30h
El grup municipal d’ERC de Sant Joan de les Abadesses portarà una moció al ple per tal de demanar la poda de la part inferior de l’arbrat i que es valori la possibilitat d’ubicar uns lavabos públics al parc de l’Estació de la localitat, ja que es disposa d’edificis en desús de l’antiga estació de tren. Unes propostes adreçades a promoure que l’espai deixi de ser utilitzat per dur-hi a terme necessitats fisiològiques directament. 

El parc de l’Estació de Sant Joan de les Abadesses és un espai on es poden passar llargues estones amb família o bé amb els amics realitzant pícnics a les taules existents o jugant als mòduls de fusta ubicats a l’indret. La particularitat de l’indret, envoltat d’una potent vegetació i una llarga extensió d’herba, provoca que l’espai rebi centenars de forans que visiten el municipi i s’hi passen llargues estones. És doncs, un reclam turístic de Sant Joan de les Abadesses.

“Tanmateix, malgrat les positivitat de l’espai, algunes persones en fan mal ús i fomenten l’incivisme més indesitjable”, considera ERC. Així els republicans critiquen que molta gent utilitza el conjunt d’arbres situat a la zona nord-oest per dur-hi a terme les seves necessitats urinàries o fecals. La disposició d’arbres i arbustos permet realitzar aquestes activitats de forma tranquil·la i amagada de l’entorn immediat.

Els veïns de l’entorn han traslladat a l’Ajuntament, al llarg dels últims anys, la necessitat d’actuar davant d’aquesta situació i promoure els bons hàbits cívics i d’higiene. Per una banda podant la part inferior de l’arbrat i evitar generar espais d’intimitat que minvin aquestes indecents activitats o, fins i tot, valorar la ubicació de serveis públics en aquest espai. Unes peticions que fins ara no han obtingut resposta, apunta ERC.