La Fira de Santa Teresa i la Fira Catalana de l'Ovella recorden Maurici Camprubí

Va ser un dels principals impulsors de l'esdeveniment que aquest divendres ha reunit 21 explotacions ramaderes

El certamen ha recordat la figura de Maurici Camprubí, que va morir fa poc.
El certamen ha recordat la figura de Maurici Camprubí, que va morir fa poc. | Aj. de Ripoll
Redacció
15 d'octubre del 2021
La tradicional Fira de Santa Teresa i la Fira Catalana de l'Ovella, que se celebra a Ripoll des del 1843, s'ha pogut tornar a fer amb normalitat aquest divendres, 15 d'octubre. Després del format reduït de l'any passat per la Covid, enguany ha tornat a ser un punt de trobada per als ramaders de Catalunya. Hi han assistit 21 explotacions ramaderes, la majoria amb ovelles de raça ripollesa, amb més de 180 caps de bestiar.

El certamen ha recordat la figura de Maurici Camprubí, que va ser un dels principals impulsors de l’esdeveniment i va lluitar per preservar el món ramader. La seva família ha recollit un detall per part de l'organització.

A més de la mostra de bestiar oví, no ha faltat el mercat de productes artesans i variats. També s'ha celebrat la Gala de les "R", que cada any premia als establiments que treballen amb el producte del Ripollès, amb aliments de proximitat. I posteriorment s’ha dut a terme l’entrega de premis als millors animals de la fira. Es poden consultar tots els guanyadors en aquest enllaç.
 

A la tradicional celebració s’hi ha pogut veure més de 180 caps de bestiar oví. Foto: Aj. de Ripoll