El nou camió BRP ja ha arribat al parc de Bombers de Ripoll

Aquest vehicle tipus bomba rural pesant és una unitat més àmplia, més segura i amb ordinador a bord

El nou camió, al parc de Ripoll
El nou camió, al parc de Ripoll | Bombers de la Generalitat
Pere Pratdesaba
11 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:27h
Els Bombers de la Generalitat han incorporat 10 vehicles tipus bomba rural pesant (BRP). Aquesta operació, que compta amb un pressupost de 39.893.700 euros IVA inclòs, distribuïts en quatre anualitats, forma part de l’objectiu de substitució periòdica de vehicles de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), inclosa en el Pla Bombers 2025. 

Aquests nous camions BRP seran destinats als parcs de bombers de Manresa, Girona, Figueres, Olot, Lleida, Granollers, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Cambrils i Amposta, tot i que no seran operatius fins que hagi finalitzat el procés de formació dels bombers dels parcs corresponents. Pel que fa a Girona, el vehicle s’ha destinat al parc de Ripoll, on ja va arribar la setmana passada. 

Després d’aquest lliurament de 10 camions BRP, i dels dos prototips que van arribar el 2020, està prevista l’arribada esglaonada de la resta d’unitats fins a completar la xifra de 92 al conjunt de parcs de bombers del país. Es tracta de 30 BRP més durant el 2021; 40 durant l’any 2022 i un darrer lliurament de 10, el 2023. 

Els BRP són vehicles equipats per a la intervenció en incendis forestals: tenen tracció quatre per quatre i compten amb un dipòsit d’aigua de gran capacitat de 3.500 litres, amb una bomba hidràulica de 2.500 litres/minut de capacitat d’impulsió en pressió combinada (alta i baixa pressió). Però la seva versatilitat els fa útils també en incendis urbans, salvaments o accidents de trànsit, doncs disposen de grans habitacles per a transportar-hi eines i són molt maniobrables.  

Les noves BRP també permetran portar més material. Els habitacles destinats a transportar les eines necessàries per a un rescat urbà o una excarceració en un accident de trànsit són més amplis i disposen d’elements inèdits fins ara en l’equipament dels Bombers de la Generalitat: ventilació, riscos tecnològics, equips d’excarceració.