​El Ripollès adquireix un vehicle elèctric d'ús compartit

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, el Consorci de Benestar Social del Ripollès i l’Ajuntament de Ripoll impulsen la iniciativa per fomentar la sostenibilitat a la ciutat i a la comarca

El cotxe estarà aparcat davant del monestir
El cotxe estarà aparcat davant del monestir | Som Mobilitat
Pere Pratdesaba
08 d'octubre del 2021
El Ripollès ha incorporat un vehicle elèctric d’ús compartit en col•laboració amb l’entitat Som Mobilitat, que n’és la propietària. Es tracta d’un Renault Zoe 41 kWh que es podrà carregar als diferents punts habilitats de la comarca.

La iniciativa ha estat possible gràcies al compromís de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, el Consorci de Benestar Social del Ripollès i l’Ajuntament de Ripoll, que han destinat 3.000 euros, 1.500 euros i 1.500 euros respectivament per a què els seus treballadors s’hi puguin desplaçar. La resta del temps dels dies laborables, i també durant els caps de setmana, la ciutadania tindrà l’opció de llogar-lo prèvia reserva a través de l’aplicació de Som Mobilitat.

El cotxe està ubicat al carrer Berenguer El Vell, davant del monestir de Ripoll. El preu per hora és d’uns cinc euros. El vehicle té una autonomia de 300 quilòmetres, però sempre s’ha de retornar a Ripoll.

Posant aquest vehicle en servei, l’objectiu de l’Ajuntament i l’Associació Leader passa per fomentar la sostenibilitat en els desplaçaments tant al municipi com a la comarca. Fer-ho apostant pel cotxe elèctric compartit és una bona manera per donar exemple i, al mateix temps, donar el màxim ús a un vehicle. 

Amb aquesta acció també es vol remarcar la defensa del medi ambient i contribuir a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle. De fet aquest és un dels compromisos recollits a l’Agenda 21 i al Pacte dels Alcaldes i alcaldesses pel Clima i l’Energia, del que Ripoll en forma part.