Ripoll constitueix el seu desè consistori infantil

La nova alcaldessa infantil és Iona Carbonell, de l’escola Vedruna

Redacció
06 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:30h
El consistori infantil de Ripoll, amb l'alcalde Jordi Munell
El consistori infantil de Ripoll, amb l'alcalde Jordi Munell | Ajuntament de Ripoll
La Sala Abat Senjust va acollir aquest dilluns, 4 d'octubre, el ple de constitució del consistori infantil 2021-2022, el desè a l’Ajuntament de Ripoll. Dos representants de 6è de primària de cada escola de la vila van defensar la seva candidatura a l’alcaldia infantil per aquest curs.

Per novena vegada consecutiva, el càrrec serà ostentat per una nena, Iona Carbonell, de l’escola Vedruna. Ella va ser la més votada i en segona posició va quedar Ona Codony, del Tomàs Raguer, que serà la secretària.

Van assistir a l’acte els representants del consistori del curs passat, que deixaven els seus càrrecs, encapçalats per l’alcaldessa infantil 2020-2021, Naia Planas, qui va cedir la vara a Iona Carbonell. També hi va ser present l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, qui va donar la benvinguda i va encoratjar als nous representants infantils, a més d’agrair la feina al consistori sortint.

Tot seguit es va passar als discursos dels representants de les escoles i després a la votació. Un cop es va fer el recompte, Iona Carbonell era designada com a alcaldessa. Les regidories que ostentarà cadascun dels infants es decidiran en la seva propera reunió, perquè tothom estigui còmodes amb la seva funció.

Cada dilluns a la tarda, es reuniran a l’Ajuntament per treballar les propostes i decisions que duran a terme. A banda, realitzaran quatre plens durant el curs. Disposaran d’un pressupost de 5.000 euros, com és habitual.

Enguany és el desè aniversari del consistori infantil de Ripoll i per celebrar-ho s’està plantejant fer una festa de cara a la primavera on hi puguin assistir tots els representants dels consistoris d’aquesta dècada. El primer alcalde infantil va ser Adrià Munell i, des de llavors, sempre ha ostentat el càrrec una nena.

Els representants de les escoles d’aquest curs són:

Escola Vedruna:
Iona Carbonell (alcaldessa infantil)
Oriol Roca

Tomàs Raguer:
Ona Codony (secretària)
Elene Uriarte

Salesians:
Joana Tristán
Andrea Garcia

Joan Maragall:
Peronella Orriols
Abril Pérez