coronavirus

Última jornada de vacunació massiva a la sala Eudald Graells de Ripoll

La vaccinació enceta una nova fase als centres d’atenció primària gironins, a partir del 30 de setembre

per Xavier Borràs, Girona, Catalunya | 28 de setembre de 2021 a les 10:44 |
Vacunació a Ripoll | ICS
Des que va començar la campanya d'inoculació de les vacunes contra la Covid-19, a finals de desembre de 2020, s’han administrat a la Regió Sanitària de Girona 1.172.000 dosis, més de 300.000 dels quals al Palau Firal de Girona, el punt de vaccinació més important de les comarques gironines. Com que ja s’ha assolit el 68,5% de la població d'aquests territoris amb les dues dosis, ara la campanya enceta una nova etapa, en la qual es concentrarà la vaccinació en els centres d’atenció primària (CAP) o en els locals 

Així, a partir del 30 de setembre començarà la nova reorientació amb el tancament dels punts de vacunació massius, als quals pràcticament ja no hi acudeix ningú. A la Regió Sanitària de Girona tancaran definitivament les portes com a punts de vaccinació el Palau Firal de Girona, el més gran de la demarcació, i el Centre Cultural Molí de l’Anguila de Figueres, mentre que el Casal Marià d’Olot, la Sala Eudald Graells de Ripoll i el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge obriran puntualment per administrar segones dosis pendents. Els altres dos punts massius, el Mas Enlaire de Blanes i la fàbrica Llobet-Guri de Calella, es reorientaran i només vacunaran la ciutadania que els toqui com a àrea bàsica de salut.


Pel que fa a la Sala Eudald Graells de Ripoll, el Departament de Salut ha organitzat una nova jornada de vacunació sense cita prèvia precisament aquest dijous, 30 de setembre, que serà l'última que se celebrarà com a punt de vacunació massiu. A partir aquest dia si s'ha de rebre la primera dosi, caldrà dirigir-se al CAP assignat. En cas d'esperar la segona dosis es notificarà la cita via SMS.

L'horari de vacunació d'aquest dijous serà d'11 h a 13 h i de 15  a 18 h. Va adreçat a persones majors de 12 anys que no hagin passat la Covid-19 en els últims sis mesos i que s'hagin de vacunar de la primera dosi.


Pel que fa a les segones dosis d’AstraZeneca, es continuaran administrant al Palau Firal de Girona fins al seu tancament. Concretament es vaccinarà el divendres 24 a la tarda, de 15h a 19 h i el dimarts 28 de les 9 h a les 13 h. A partir del tancament d’aquest punt de vaccinació, les persones que vulguin la segona dosis d’AstraZeneca se l’hauran de posar al seu centre d’atenció primària.
 

 

Participació