1 de 10
pirineus-barcelona 2030

El Govern es plantejarà «molt seriosament» aturar els Jocs d'Hivern si el territori s'hi oposa

La Plataforma Stop Jocs Olímpics demana fer el referèndum vinculant a l'Alt Pirineu, el Berguedà i el Ripollès

Vilagrà, aquest dimecres, durant la seva visita a la Seu d’Urgell | Ajuntament de la Seu d'Urgell
per Redacció, La Seu d'Urgell | 23 de setembre de 2021 a les 12:59 |
Aquest article es va publicar originalment el 23 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha afirmat que el Govern es plantejarà "molt seriosament" no tirar endavant la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 si el territori "no veu clara aquesta possibilitat" i de la consulta en surt que no vol aquest projecte. Vilagrà, de visita aquest dimecres a la Seu d'Urgell, ha manifestat que no cal avançar esdeveniments i ha sentenciat que aquesta candidatura es fa "pel desenvolupament del Pirineu".

La consellera s'ha entrevistat amb la Plataforma Stop Jocs Olímpics, que ha reiterat l'oposició al projecte i ha demanat un referèndum vinculant sobre l'assumpte a les comarques de la vegueria de l'Alt Pirineu, el Berguedà i el Ripollès. Pau Lozano, portaveu del moviment, ha explicat que han demanat a la consellera que la pregunta del referèndum sigui clara i única sobre els Jocs Olímpics. 

Des de la plataforma també s'ha demanat a Vilagrà “transparència”, que es faci pública la relació d'infraestructures que es construiran per a l'esdeveniment i també que es detalli amb quin pressupost compten aquestes actuacions. Segons Lozano, la consellera ha dit que s'iniciarà un procés de participació per donar a conèixer el projecte i que es reformularà abans de fer-lo públic. 

La visita de Vilagrà s'ha emmarcat en la posada en marxa del primer curs del grau universitari de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) a la capital de l'Alt Urgell. Al respecte, la consellera ha remarcat que "INEFC Pirineus és un centre important per al país, que ens prepara per promoure i prestigiar l'esport català, i amb especial atenció a l'esport femení”.

Línia d’ajuts per reequilibrar el territori


Vilagrà ha explicat durant la visita a la Seu d'Urgell que el Govern es planteja crear una línia d'ajuts destinada exclusivament a reequilibrar el territori. En aquest sentit, es potenciarien els projectes dels municipis petits, ha manifestat. S'estudiarà incloure aquests ajuts al pressupost de l'any vinent amb la voluntat "d'equilibrar el país i redistribuir la riquesa".

 

Participació