coronavirus

La Covid es frena a instituts i escoles tot i que encara resten 200 alumnes confinats

La comarca té 10 centres afectats, amb 48 positius en els últims 10 dies

per Pere Pratdesaba, 26 de novembre de 2021 a les 12:12 |
Les xifres s'han disparat a l'institut escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses | Xtec
Les dades de la Covid als centres educatius del Ripollès continuen elevades, tot i que sembla que s'han frenat un xic. En els últimes 10 dies hi ha hagut 48 positius en els últims 10 dies, una xifra que encara és preocupant. A hores d’ara, divendres 26 de novembre, la comarca encara té 197 alumnes confinats, 113 menys que el passat dimarts.

En total, hi ha 10 centres afectats. El que té més alumnes confinats és l'institut escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses (66), on les xifres s'han disparat en els últims dies.  Segueixen l'Escola Pirineu de Campdevànol (35) i la Vedruna de Ripoll (38), segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors). Precisament, en aquests dos centres, el Departament de Salut va fer divendres passat un cribratge massiu.


Els resultats
del cribratge en aquests dos centres s'han fet públics aquest dimarts. A la Vedruna de Ripoll s'han detectat dos positius d'un total de 175 alumnes i professors que s'han fet el test. Al Pirineu de Campdevànol, han sortit tres positius de 126 testos.

Altres centres que tenen una elevada xifra d'alumnes a casa són: l'escola Tomàs Raguer (26) i la llar d'infants El Molí de Sant Joan de les Abadesses (23). Ja amb xifres més discretes, hi trobem cinc centres: l'institut Abat Oliba de Ripoll (4), el CFA Ripollès de Ripoll (2), l'escola Doctor Robert de Camprodon (1), l'escola Els Pinets-Zer Vall de Ter de Sant Pau de Segúries (1) i Treball del Ripollès a Ripoll (1).

 

El risc de rebrot més alt de Catalunya


L'increment de casos als centres escolars coincideix amb el que han patit les dades de la pandèmia al Ripollès, tot i que en els últims dies s'han frenat. Així, la velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, a hores d'ara ha baixat una mica i està a 1,45. El risc de rebrot, per la seva banda, s'ha disparat fins es manté en 1.425 i continua sent el més alt de Catalunya. A la comarca hi ha hagut 89 defuncions a causa de la pandèmia, dues en els darrers dies.


L'associació de pares i mares de l'escola Pirineu de Campdevànol, en un missatge a les xarxes socials, reconeix que la situació no és l'òptima i recomana a les famílies que extremin les precaucions i que no portin els nens als centre si tenen algun símptoma.
 

Altres notícies que et poden interessar

​​
​ 
 

Participació