Dades: coronavirus

La Covid als instituts i escoles del Ripollès es redueix de manera dràstica

La comarca té nou centres afectats, amb 45 positius en els últims 10 dies

per Pere Pratdesaba, 30 de novembre de 2021 a les 11:12 |
L'institut escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses | Xtec
Les dades de la Covid als centres educatius del Ripollès continuen elevades, tot i que s'han frenat dràsticament. En els últimes 10 dies hi ha hagut 45 positius a les escoles i instituts, una xifra que encara és preocupant.

A hores d’ara, dimarts 30 de novembre, la comarca encara té  85 alumnes confinats, 112 menys que el passat divendres i 225 menys que el passat dimarts, fa una setmana.


En total, hi ha nou centres afectats. Dos de Sant Joan de les Abadesses, l'institut escola Mestre Andreu i la llar d'infants El Molí Petit són els que tenen més alumnes a casa, amb 31 i 23 respectivament. També té una xifra elevada l'Escola Pirineu de Campdevànol (16), segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors).

Ripoll té quatre centres amb alumnes confinats, tot i que de manera molt testimonial: l'institut Abat Oliba (4), Vedruna (3), Treball del Ripollès (1) i CFA Ripollès (1). Per últim, hi ha l'escola Doctor Robert de Camprodon (2).

 

Risc de rebrot elevat


L'increment de casos als centres escolars coincideix amb el que han patit les dades de la pandèmia al Ripollès, tot i que en els últims dies s'han frenat. Així, la velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, a hores d'ara ha baixat una mica i està a 1,10. El risc de rebrot, per la seva banda, es manté encara en 1.393 i continua sent un dels més alts de Catalunya. A la comarca hi ha hagut 90 defuncions a causa de la pandèmia, una en els últims dies.


L'associació de pares i mares de l'escola Pirineu de Campdevànol, en un missatge a les xarxes socials, reconeixia feia uns dies que la situació no era l'òptima i recomanava a les famílies que extremessin les precaucions i que no portessin els nens als centre si tenienn algun símptoma.
 

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació