coronavirus

La Covid a les escoles continua activa

El Ripollès encara té una aula i 28 alumnes confinats

per Pere Pratdesaba, 14 d'octubre de 2021 a les 12:00 |
Institut Abat Oliba de Ripoll | Arnau Urgell
Les dades de la Covid als centres educatius Ripollès es van reduint però no s'acaba de fer net. A hores d’ara, dijous 14 d'octubre, la comarca té un grup escolar confinat a l'Escola Pirineu de Campdevànol, amb 20 alumnes.

A més, hi ha vuit alumnes a casa, les classes dels quals continuen funcionant amb normalitat, tots a Ripoll: cinc a l'escola institut Vedruna, dos a la llar d'infants Mare de Déu de Núria i un altre a l'institut Abat Oliba, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors).

Cal explicar que aquest curs la situació és sensiblement diferent. Els noies i les noies vacunats no cal que es confinin tot i tenir un contacte estret al grup escolar, si el test d’antigen no surt positiu.

A efectes pràctics, això significa que els nens i nenes fins a 12 anys segueixen funcionant igual, o sigui, un positiu a la classe provoca que tots els seus companys se’n vagin a casa. Però a partir dels 12 anys, quasi bé coincidint amb l’ESO, només es confinen d’entrada els alumnes positius i els seus companys han de passar un test abans. Si és negatiu, no cal que es confinin.


La pandèmia, a l'alça


Per altra banda, les dades de la pandèmia al Ripollès s'han tornat a disparar en els últims dies, a diferència del conjunt del país, on han anat a la baixa. Així, la velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, a hores d'ara està a 2,54, quan la setmana passada estava a 0,30. El risc de rebrot, per la seva banda, s'ha situat en 212, després de molts dies per sota de 100. A la comarca hi ha hagut 86 defuncions a causa de la pandèmia, dues durant el cap de setmana passat.


Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació