El Ripollès només té 23 alumnes confinats per la Covid

La comarca tanca la setmana amb 12 centres afectats, on s'han detectat 42 positius en els últimes 10 dies

Una escola de Ripoll, en una imatge d'arxiu
Una escola de Ripoll, en una imatge d'arxiu | ACN
17 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:25h
Les dades de la Covid als centres educatius del Ripollès continuen a la baixa. En els últims 10 dies hi ha hagut 42 positius a les escoles i instituts, 32 menys que fa una setmana, quan se'n van registrar 74. 
 
En total, hi ha 12 centres amb casos de Covid a la comarca, la majoria a Ripoll, amb 23 infants i joves confinats, 33 menys que fa una setmana. El més afectat és l'institut Abat Oliba de Ripoll, amb sis alumnes confinats, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors).

Els altres centres que presenten més afectacions també són de Ripoll: els Salesians i l'escola Joan Maragall, amb tres alumnes, i la Vedruna, amb dos. També té dos alumnes a casa l'escola l'Esquirol-ZER Vall de Ter d’Ogassa.

La resta de centres tenen només un alumne confinat.

L'Rt continua per sota d'1
La caiguda de casos als centres escolars coincideix amb la que han patit les dades de la pandèmia al Ripollès, que s'han moderat en les últimes setmanes. Així, la velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, continua per sota d'1, en concret, 0,84. El risc de rebrot, en canvi, encara està en 1.156 punts, una dada encara elevada però lluny dels 6.000 als quals ens vam apropar fa un parell de setmanes. A la comarca ja hi ha hagut 103 defuncions a causa de la pandèmia, cap de les quals durant els últims 10 dies.