Dades: coronavirus

Els contagis a les escoles del Ripollès es concentren a Sant Joan de les Abadesses

La comarca té 112 nens i nenes confinats, amb 44 positius en els últims 10 dies

per Pere Pratdesaba, 3 de desembre de 2021 a les 14:12 |
L'institut escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses | Xtec
Les dades de la Covid als centres educatius del Ripollès continuen elevades, tot i que s'han frenat dràsticament. En els últimes 10 dies hi ha hagut 44 positius a les escoles i instituts, una xifra que encara és preocupant.
 
A hores d’ara, divendres 3 de desembre, la comarca encara té 112 alumnes confinats, 27 més que el passat dimarts i 85 menys que el passat divendres, fa una setmana.


En total, hi ha nou centres amb casos de Covid. El més afectat és l'institut escola Mestre Andreu, amb 77 alumnes a casa i 16 positius en els últims 10 dies, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d’Ensenyament (algunes arriben amb retard i poden haver-hi petits errors).

Ripoll té cinc centres amb alumnes confinats, tot i que de manera molt testimonial: l'institut Abat Oliba (5), Vedruna (12), Salesians (3) Treball del Ripollès (2) i i la llar d'infants Mare de Deu de Núria (4). Per últim, hi ha l'escola Doctor Robert de Camprodon (4), l'Escola Pirineu de Campdevànol (4) i la llar d'infants El Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses (1).

El risc de rebrot més elevat de Catalunya


L'increment de casos als centres escolars coincideix amb el que han patit les dades de la pandèmia al Ripollès, tot i que en els últims dies s'han frenat. Així, la velocitat de contagi, coneguda com l'Rt, es manté a 1,17. El risc de rebrot, per la seva banda, torna a pujar fins als 1.509 punts i continua sent el més elevat de Catalunya. A la comarca hi ha hagut 90 defuncions a causa de la pandèmia, una en els últims dies.


L'associació de pares i mares de l'escola Pirineu de Campdevànol, en un missatge a les xarxes socials, reconeixia feia uns dies que la situació no era l'òptima i recomanava a les famílies que extremessin les precaucions i que no portessin els nens als centre si tenien algun símptoma.
 

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació