​El Ripollès comença el curs amb 14 línies i 387 usuaris de transport escolar

El Consell Comarcal també gestiona el servei de menjador de les escoles públiques, amb 946 alumnes

Mapa de les línies de bus escolar
Mapa de les línies de bus escolar | Consell Comarcal del Ripollès
Redacció
15 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:30h
El Consell Comarcal del Ripollès ja ha rebut la majoria de sol·licituds de transport escolar per al curs d'enguany. De moment en són 337 d’interurbà i 50 d’urbà.

Amb aquestes xifres, el servei d’Ensenyament de l'ens ha posat a la disposició dels usuaris 14 línies de transport escolar. Tot això, sense oblidar la possibilitat que es produeixi alguna modificació en el cas que es rebin més sol·licituds d’escolarització.

De tot plegat cal destacar que les gestions fetes pel Consell Comarcal han contribuït a unificar els horaris de primària i secundària de l’institut escola de Ribes de Freser, cosa que ha permès mantenir el servei de la línia que el connecta amb Campelles, l’R15. La modificació dels horaris també ha propiciat que s’unifiquin les expedicions de tarda de les línies R13 i R16. En canvi, aquest curs, la manca d’alumnes ha propiciat la suspensió de la línia R7, que uneix Ogassa amb Sant Joan de les Abadesses.

Pel que fa a les parades, se n’ha habilitat una de nova a l’R10 (Gombrèn-Campdevànol), al quilòmetre 4 de la carretera GI-401. També hi ha hagut alguna modificació en les parades de Ripoll dels serveis urbans.

Pel que fa al servei de menjador, el Consell Comarcal del Ripollès enguany gestiona el de totes les escoles públiques de la comarca, cosa que engloba un total d’11 centres d’ensenyament, sis dels quals pertanyen a dues zones escolars rurals (ZER).

A dia d’avui són 946 els alumnes que han demanat fer ús del servei. Per a aquelles persones que encara no hagin sol·licitat el servei, poden fer-ho o bé presencialment o bé de manera telemàtica, seguint les instruccions del web del Consell Comarcal. A l’hora de presentar la sol·licitud caldrà que recordin d’adjuntar-hi el full de dades bancàries.

Mesures contra la Covid
El Consell Comarcal del Ripollès, en coordinació amb el Departament d’Educació i les empreses concessionàries dels serveis i els centres d’ensenyament han fet un gran esforç per garantir en tot moment les mesures de seguretat per evitar contagis de Covid-19. Pel que fa al menjador escolar, els usuaris s’hi ha d’asseure en grups estables i cadascú sempre a la mateixa cadira. Cal mantenir distància i, abans dels àpats, desinfectar-se o rentar-se les mans.

En alguns centres s’ha optat per fer dos torns de menjador. Entre torn i torn es desinfecten i ventilen els espais.

Altres centres han implementat mesures complementàries. Per exemple, a l’institut escola Mestre Andreu, de Sant Joan de les Abadesses, els alumnes de 6è de primària fan classe i van al menjador escolar a l’edifici nou, juntament amb els alumnes d’educació secundària obligatòria.

Pel que fa al transport escolar, l’ús de la màscara és obligatori en tot moment a partir dels sis anys i recomanable a partir dels tres anys, si no hi ha contraindicacions. Durant els trajectes, no està permès ni menjar ni beure.

S’han assignat seients fixos per a tot el trimestre a cadascun dels usuaris. Poden viatjar alumnes de diferents grups estables en el mateix servei de transport escolar però es recomana que seguin respectant aquests agrupaments.