La històrica Terra de Remences reuneix més de 2.200 ciclistes

La cursa solidària travessa la Garrotxa, Osona i el Ripollès

Els ciclistes es van topar amb la boira a primera hora del matí
Els ciclistes es van topar amb la boira a primera hora del matí | Manel Serra
Redacció
13 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:41h
La XXIV Terra de Remences, patrocinada per Energy Tools i organitzada pel Club Ciclista Bas s'ha celebrat aquest diumenge, per terres de la Garrotxa, el Ripollès i Osona. La reconeguda i multitudinària marxa cicloturista s'ha consolidat com la segona prova esportiva amb més participació de tot l'Estat.

Enguany, tot i la situació i efectes de la Covid-19, s'ha arribat a la xifra de més de 2.200 inscrits. Entre aquests, l'alcalde d'Olot, Pep Berga, que no s'ha volgut perdre la festa ciclista.

La marxa ha arrencat a les 8 del matí de Sant Esteve d’en Bas. Els dos recorreguts de 100 i 175 quilòmetres1.280 i 2.600 metres de desnivell acumulat respectivament–, amb sortida i arribada a la capital de la Vall d'en Bas, han posat a prova tots els esportistes amb un itinerari que travessava algunes de les rutes més espectaculars d’una vintena de municipis catalans com Olot, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll o Manlleu, a part del costerut i respectat Coll de Bracons, el Capsacosa o Cantonigròs.
 

La marxa ha lliurat set guardons: al ciclista més veterà, a la més veterana, al més jove, a la més jove, al club més nombrós, al club més llunyà i al club participant amb més de 15 registrats. D’altra banda, part de la recaptació recollida s'ha donat a tres entitats sense ànim de lucre del territori com són l’Oncolliga, la Fundació Albert Bosch i Càritas
 
Com és habitual, un dia abans de la celebració de la carrera, els ciclistes més joves van poder posar a prova les seves forces amb la Remences Kids, la carrera ciclista per a participants d'entre 5 i els 13 anys que puntua per a la Copa Catalunya Infantil i que es porta a terme pels carrers de Sant Esteve d'en Bas. Enguany, es va disputar l’11 de setembre a partir de les quatre de la tarda. 
 
Cal recordar que Terra de Remences-Energy Tools forma part dels calendaris de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC), la Real Federación Española de Ciclismo i la Union Cycliste Internacionale (UCI).