Thierry Neuville participarà al Ral·li de la Llana que es disputarà al Ripollès

El pilot mundialista serà la cirereta del pastís d'una prova que tindrà quatre especials: Capsacosta, Santigosa, Alpens i Llaés

Thierry Neuville, al ral·li d'Ypres, que va guanyar
Thierry Neuville, al ral·li d'Ypres, que va guanyar | Hyundai
Pere Pratdesaba
10 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:48h
El Ral·li de la Llana, organitzat pel Motor Club Sabadell, i que enguany es disputarà per primer cop al Ripollès, tindrà un gran al·licient: Thierry Neuville. El pilot belga correrà amb el seu equip Hyundai Motorsport i l'acompanyarà Martijn Wydaeghew com a copilot.

Neuville aprofitarà la prova per entrenar de cara al Ral·li RACC del mundial, que es disputarà en unes setmanes a terres catalanes. Està considerat com un dels pilots més ràpids del mundial, on ja ha aconseguit en cinc ocasions el subcampionat.

Serà la cirereta del pastís de la XXII edició del Ral·li de la Llana-Trofeu Autosi, puntuable per al Campionat de Catalunya de Ral·lis, que es disputarà el dissabte 18 de setembre per les carreteres del Ripollès, en alguns trams on antigament ja s'havia corregut el mundial.

La participació és altíssima, més tenint en compte aquests temps de Covid, amb més d'un centenar de pilots. Entre aquests, el líder del campionat català, el vigatà Albert Orriols i Xavier Domènech.

La prova tindrà un total de 311 quilòmetres, 102 dels quals seran cronometrats. Hi haurà quatre especials, amb dues passades a cadascuna d'elles: Capsacosta, Santigosa, Alpens i Llaés. El parc d’assistència estarà ubicat a l’avinguda del Tèxtil de Ripoll. 
 

Presentació del ral·li, a Ripoll. Foto: Motor Club Sabadell


També hi haurà la possibilitat de córrer en format reduït, en la categoria de Ral·lisprint, amb només tres especials a una sola passada i 38 quilòmetres totals cronometrats.

Els trams
Capsacosta és un tram amb baixada, sense accessos intermedis pel públic, però a la part final hi ha una zona molt ràpida amb una paella espectacular.

Santigosa és un dels trams llargs, amb 15 km, amb accés intermedi per la carretera que ve d’Olot, bona visió per al públic i per marcar diferències entre els participants.

Alpens és un tram molt bonic i més conegut pels pilots i copilots. És el tram més tècnic, amb zones molt espectaculars per als aficionats, amb bon accés per la riera de Merlès, on hi ha una zona de bar i esbarjo, al Cobert de Puigcercós.

Llaés és l’últim tram, és el més llarg, i és l’únic que no s’ha disputat mai en cap ral·li de velocitat. Paviment mig asfalt/ mig ciment, corbes revirades i traçat espectacular, amb molta feina per als copilots.
 

Cartell del ral·li. Foto: Motor Club Sabadell