1 de 10
Molló

​Molló s'adhereix a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica de Catalunya

L'Ajuntament va aprovar l'adhesió al ple del juliol

Camí de la Retirada de Molló a Prats de Molló el Puig de Coma Negre al fons | Josep M. Montaner
per Redacció, Molló, Catalunya | 3 de setembre de 2021 a les 13:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Molló s'ha adherit a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica de Catalunya després que el ple de l'Ajuntament així ho decidís el 24 de juliol. Aquesta xarxa és un sistema d'unitat d'acció i de gestió patrimonial de la memòria democràtica de Catalunya que depèn del Memorial Democràtic del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, Molló té dues rutes relacionades amb la Memòria Democràtica: el Camí de la Retirada i el Camí de l'Exili. Aquests camins rememoren episodis de la Guerra Civil que es va viure a Espanya entre el 1936 i el 1939. Més de 100.000 persones van passar per la Vall de Camprodon entre gener i febrer del 1939, i moltes van fer servir els camins de la Retirada i de l'Exili. Una gran part de les persones que van recórrer aquests corriols van ser els militars, que abans de passar a França van voler controlar algun dels passos per frenar l'avanç dels nacionals.

 

Participació