​L'exposició sobre la Portalada de Ripoll arriba a Llívia

La mostra recorre Catalunya per aconseguir que es declari Patrimoni Mundial per la UNESCO

La sala d’actes de l’Ajuntament de Llívia amb la mostra que recorre Catalunya.
La sala d’actes de l’Ajuntament de Llívia amb la mostra que recorre Catalunya. | Aj. de Ripoll
Redacció
20 d'agost del 2021
L'exposició "Portalada de Ripoll" s'ha inaugurat aquesta setmana a la sala d'actes de l'Ajuntament de Llívia. Aquesta mostra recorre Catalunya per aconseguir que la Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll es declari Patrimoni Mundial per la UNESCO.

El camí per aconseguir que la portalada sigui declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO es va iniciar el 2014. El primer pas important, però, no el va fer fins al novembre de 2016 quan va ser inclosa en la Llista Indicativa per part del Consell del Patrimoni de l'Estat Espanyol.

La voluntat és que la portada romànica de Ripoll formi part del llegat de monuments culturals de la humanitat, que representen símbols i emblemes de les diferents cultures que hi ha i han existit al món.

De moment la mostra ja ha passat per Girona, Barcelona, Madrid, Perpinyà, Tossa de Mar, Vilafranca de Conflent, Igualada, Mollerussa, Elna, Calella, Vilanova i la Geltrú, Molins de Rei, Sant Pere de Rodes, Llançà, Agramunt i Tortosa. Després de Llívia, es traslladarà al Montblanc i a Sant Cugat.

​L'acte va anar a càrrec dels alcaldes de Ripoll, Jordi Munell, i de Llívia, Elies Nova