Traslladen el rector de Ribes de Freser a Tremp

El Bisbat d'Urgell nomena transitòriament mossèn Jorge Armando Moncayo Adarme per administrar les parròquies de la Vall de Ribes

NacióRipollès
11 d'agost del 2021
Actualitzat a les 14:56h
Mossèn Emili Villegas, al santuari de Núria
Mossèn Emili Villegas, al santuari de Núria | Emili Villegas
El Bisbat d'Urgell ha destinat l'actual rector de Ribes de Freser a Tremp. Mossèn Emili Villegas prendrà posessió del nou càrrec el proper 8 de setembre, coincidint amb el dia de la Mare de Déu de Valldeflors, festiu a la capital del Pallars Jussà.

De moment, el Bisbat d'Urgell també ha nomenat mossèn Jorge Armando Moncayo Adarme com a administrador parroquial de Ribes de Freser i la resta de parròquies de la Vall de Ribes. Es tracta d'un càrrec transitori mentre no s'oficialitza l'arribada d'un nou rector

Dos anys a la Vall de Ribes
MossènEmili Villegas es convertirà en el nou rector de la parròquia de Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, així com de les parròquies de Sant Martí de Talarn, Santa Anna de Puigverd, Santa Maria de Mur i l’Assumpció d’Eroles, entre d'altres de l'entorn de la capital del Pallars Jussà. Villegas ocuparà el lloc de Joan Antoni Mateo, traspassat el passat 4 de juliol a causa d'un accident vascular cerebral.

Villegas, nascut a Andorra la Vella l'any 1986, feia dos anys que ocupava el càrrec de rector de Ribes de Freser i de la resta de la Vall de Ribes, dels quals en destaca el santuari de Núria. En declaracions al diari Altaveu, el jove capellà andorrà explica que el seu nomenament "es pot entendre com un ascens", ja que les noves parròquies "són més grans i Tremp és cap de comarca"

Mentrestant, mossèn Jorge Armando Moncayo Adarme continuarà amb la seva tasca i es convertirà en l'administrador parroquial de la Vall de Ribes, a l'espera que es nomeni el nou rector. Concretament, es tracta de les parròquies de la Mare de Déu Assumpta de Ribes de Freser; Sant Jaume de Queralbs, amb el santuari de la Mare de Déu de Núria; Sant Martí de Campelles; Sant Serni de Fustanyà; Sant Cristòfol de Nevà; Sant. Cristòfol de Toses; Sant Feliu de Bruguera; Sant Esteve de Pardines; Sant Vicenç de Planoles i Sant Cristòfol de Ventolà.