medi ambient

​El Consell Comarcal acull una exposició sobre el Pacte 2020 per al clima i l'energia

El Consell Comarcal i la Diputació de Girona col·laboren per divulgar la necessitat d'avançar cap a l'eficiència energètica i utilitzar fonts d'energia renovable

per Redacció, 11 d'agost de 2021 a les 08:30 |
El Ripollès acull una exposició sobre el Pacte 2020 per al clima i l'energia | Consell Comarcal del Ripollès
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ripollès acull una exposició sobre l'impacte del Pacte 2020 per al clima i l'energia. El Pacte de les alcaldies per l'energia sostenible i el clima recull el compromís dels municipis signants de reduir un 40% les emissions de CO₂ abans del 2030. De fet, darrerament la Unió Europea ja recomana actualitzar el llindar al 55% i augmentar la resiliència del territori al canvi climàtic.

L'exposició consta de tres tòtems de cartó amb tres cares cadascun i gira al voltant del pacte de les alcaldies per l'energia sostenible i el clima, el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals. Es pot veure a l'Oficina d'Atenció Ciutadana del Consell Comarcal del Ripollès de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h.


En aquests plafons es fa balanç de les actuacions executades per uns 80 municipis de les comarques de Girona fins a l'any 2020 segons els informes de seguiment municipals i també mostra exemples de les actuacions des del sector terciari i residencial.

El Ripollès, el Gironès i el Baix Empordà són les tres primeres comarques que acullen aquesta exposició. En el cas del Ripollès, després d'haver estat unes setmanes al consell comarcal, es traslladarà a equipaments públics de diversos municipis de la comarca fins a l'octubre.

 

Participació