Els Bombers fan tres rescats al Ripollès durant el cap de setmana

Operatius a Queralbs, Campdevànol i Gombrèn

Un helicòpter, en una imatge d'arxiu
Un helicòpter, en una imatge d'arxiu | Josep Maria Montaner
Pere Pratdesaba
09 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:39h
Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han efectuat, des de l’1 de gener de 2021, 1.044 serveis de rescat al medi natural. Les dades superen les de l’any passat, fins ara l’exercici en què més serveis d’aquestes característiques s’havien produït.

Aquest dissabte, 7 d’agost, els Bombers van realitzar diversos serveis, tres dels quals al Ripollès.

A Gombrèn, a les dues de la tarda, una dona va relliscar i es va fer mal a una cama a la Serra de Montgrony. Un helicòpter amb GRAE i una metgessa especialista en rescats del SEM va aterrar a l’indret i va carregar la víctima, que es va traslladar a l’heliport de Campdevànol.

Uns minuts més tard, a Queralbs, un home va patir una dislocació a l’espatlla al barranc de Núria. Un helicòpter amb GRAE es va desplaçar al lloc i els efectius de l'operatiu van aconseguir baixar fins el lloc on hi havia l’accidentat, el van immobilitzar i el van remuntar mitjançant un gruatge. La víctima va ser traslladada a l’heliport de Campdevànol.

Finalment, a quarts de 10 de vespre, un grup de tres caminants desorientats va demanar indicacions per la tornada pel camí dels gorgs de Campdevànol. En apreciar signes d’esgotament de la persona que va fer la consulta, una dotació va sortir a la seva recerca, mentre se’ls van donar indicacions del camí correcte per via telefònica. Els Bombers els van trobar just quan arribaven a l’aparcament on tenien el vehicle, tots ells il·lesos, tot i que molt cansats.