Sant Joan de les Abadesses pacifica el trànsit al centre de la vila

L'Ajuntament restringeix el pas de vehicles al passeig Comte Guifré

Sardanes al passeig Comte Guifré
Sardanes al passeig Comte Guifré | Aj. Sant Joan
Redacció
06 d'agost del 2021
Actualitzat a les 14:01h
L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses pretén pacificar el trànsit al centre de la vila amb la voluntat d’afavorir l’ús social i de trobada d’aquest espai durant els caps de setmana. El pas de vehicles al passeig Comte Guifré no estarà permès des de les 16 hores del dissabte i durant tot el diumenge, durant els mesos d’agost  setembre, amb la possibilitat d’allargar la mesura. Tampoc estarà permès l’aparcament de vehicles per tal que els vianants puguin fer ús de tot el passeig.

La iniciativa de pacificar el trànsit al passeig comte Guifré s’emmarca en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que està treballant el consistori i que busca guanyar espais per a vianants i fomentar l’ús de vehicles lleugers com bicicletes o vehicles elèctrics.

Una de les propostes del PMUS és la creació d’un eix viari dedicat en exclusiva per a vianants i vehicles personals (bicicletes, cadires elèctriques, patinets…) o de caràcter preferent, que connecti els principals equipaments de la vila amb els entorns residencials i la xarxa ciclista supramunicipal. Amb aquesta acció es pretén articular un recorregut fàcil, àgil i segur per moure’s a través del nucli urbà.

Altres accions del pla són l’adequació d’una xarxa d’aparcaments dissuasius, equipats amb serveis, com ara carregadors elèctrics o punts d’informació, connectada amb els eixos viaris preferents per a vianants i modes personals, per tal de reduir el nombre de vehicles que entren al nucli o l’adquisició de vehicles elèctrics de lloguer per posar a disposició de la població.

Actualment hi ha activa una enquesta de mobilitat adreçada al veïnat i a les persones que treballen a la vila. L’enquesta és en línia i s’hi pot accedir des d’aquest enllaç. Hi ha
temps fins al 22 d’agost.