Producte local

Dues explotacions del Ripollès participaran al Benvinguts a Pagès

Consulteu totes les dades dels establiments, que es podran visitar la primera setmana d'octubre

per Redacció, 7 d'agost de 2021 a les 17:23 |
Benvinguts a Pagès en una explotació ramadera | BaP
El Benvinguts a Pagès, l'esdeveniment que obre les explotacions agroramaderes catalanes a la ciutadania, recupera enguany la presencialitat. Ho fa amb el Benvinguts a Pagès La Festa, que aquesta setmana ha obert les reserves gratuïtes a les 150 explotacions agroalimentàries que hi participaran el cap de setmana del 2 i 3 d'octubre. Entre aquestes n'hi ha dues del Ripollès: Can Pastoret de Molló i Formatges del Pujol Orra, a les Llosses.

El web benvingutsapages.cat funciona com a central de reserves per planificar unes visites que permetran a la ciutadania conèixer l'origen dels productes que es consumeixen cada dia i experimentar la vida a pagès. El portal ha actualitzat les seves funcionalitats per facilitar la cerca de les explotacions per comarca o bé per categoria de producte.


Les 150 explotacions participants permetran veure els processos d'elaboració de la carn i dels embotits, de la fruita, dels llegums, dels cereals i l'arròs, de la mel, de l'oli i les olives, del peix, dels fruits secs i de les verdures, les hortalisses i els bolets, entre d'altres. L'oferta s'adreça al conjunt de la ciutadania amb una atenció especial per a les famílies i el públic foodie.

Una relació directa


La festa de la pagesia inclourà tastos de productes un cop finalitzades les visites gratuïtes en què el públic podrà omplir el rebost i comprar tot tipus de productes sense intermediaris. Benvinguts a Pagès La Festa promou que s'estableixi una relació de confiança entre els pagesos i pageses i la ciutadania amb la fidelització de nous públics, que aprenen a valorar la feina que hi ha darrere cada producte i adquireixen una major consciència de la importància del sector primari a Catalunya.

Reserva prèvia necessària


Aquest any Benvinguts a Pagès s'adapta a la situació de pandèmia i per això serà obligatori fer la reserva prèvia de les visites gratuïtes a les explotacions a través de la pàgina web. En paral·lel, es respectaran les mesures de seguretat i prevenció vigents en cada moment en què destaquen l'ús de la mascareta, el rentat de mans i la distància de seguretat durant les visites.

Una oferta completa


L'oferta de Benvinguts a Pagès del primer cap de setmana d'octubre va més enllà de l'oportunitat de conèixer el dia a dia de les explotacions agroalimentàries de Catalunya. La festa també inclourà la participació de 200 establiments de restauració que treballen amb els productors del seu entorn i que, com a novetat, han estat seleccionats per als mateixos pagesos aquest any. El públic també tindrà l'oportunitat de fer nit a més de 200 allotjaments rurals i, finalment, es programaran una cinquantena d'activitats complementàries.

Rutes d'un dia o de cap de setmana


El primer cap de setmana d'octubre es mantenen les rutes d'un dia o bé de cap de setmana que inclouen les visites gratuïtes a les explotacions, l'estada als allotjaments i restaurants de cada territori i també proposen redescobrir el patrimoni i la història de cada indret. Benvinguts a Pagès inclou les rutes Costa Brava, Paisatges de Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l'Ebre, Terres de Lleida i Pirineus.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, i del Departament d'Empresa i Coneixement, a través de l'Agència Catalana de Turisme. Col·laboren al projecte la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.
 

Una de les explotacions participants al Benvinguts a Pagès Foto: BaP

 

Participació