Molló estrena la ruta del Camí de l'Exili

El trajecte té 9,7 quilòmetres, un desnivell de 649 metres positius i es pot fer en quatre hores

Redacció
07 d'agost del 2021
Mapa de la ruta
Mapa de la ruta | Ajuntament de Molló
Aquest agost s'ha estrenat la nova ruta del Camí de l'Exili que va des de Molló fins a La Presta, passant per Espinavell i Coll Pregon. Té una distància de 9,7 quilòmetres, amb un desnivell de 649 metres positius i una durada de quatre hores a peu. La ruta s'inicia a la Plaça del Conflent de Molló.

Des de fa uns anys, l'Ajuntament de Molló està treballant en qüestions de memòria democràtica, amb la recuperació de camins i de la història local de l'època de la Guerra Civil i la Retirada (1939), que van ser molt transcendents al municipi. 

El 2017 es va trobar la ruta senyalitzada com a Camí de la Retirada, però a partir d'aquest estiu passa a anomenar-se Camí de l'Exili. S'ha optat per aquest canvi de nom per a poder-los diferenciar des d'un punt de vista turístic. La recuperació d'aquest camí ha comportat una recerca històrica i fotogràfica, una millora de la senyalització orientativa, la instal·lació de 8 panells informatius al llarg de la ruta, i la creació d'un fulletó turístic.

L'Ajuntament ja ha organitzat tres caminades guiades gratuïtes pel nou camí al llarg d'aquest estiu per donar a conèixer la ruta i els seus detalls històrics.