El Mercadal del Comte Guifré es reinventa amb dos caps de setmana

La festa de Ripoll, que se celebrarà els dies 7, 8, 14 i 15 d’agost, pretén minimitzar els riscos de contagi de Covid

Presentació del Mercadal Comte Guifré de Ripoll
Presentació del Mercadal Comte Guifré de Ripoll | Ajuntament de Ripoll
Redacció
05 d'agost del 2021
Actualitzat a la 13:18h
L’any 2020 no va ser possible celebrar el Mercadal del Comte Guifré a Ripoll, degut a les mesures de prevenció de la Covid-19, però enguany des de l’Ajuntament es proposa recuperar-lo amb un format diferent i adaptat a la situació actual. Així, es presenta un mercat amb menys parades per evitar les aglomeracions de visitants i també amb la majoria dels espectacles i activitats situats a la plaça Abat Oliba, on hi ha més espai pel públic. Un altre punt d’activitat serà la plaça de la Lira. A més es desenvoluparà en dos caps de setmana, els del 7 i 8 d'agost, i el següent, el 14 i 15 d’agost, amb parades i espectacles diferents.

La zona de mercat s’ubicarà al centre de la vila, a les places Gran, la Lira, Sant Eudald, de l’Ajuntament i Abat Oliba. S’ambientarà amb decoració específica i es comptarà amb espectacles de música i dansa així com amb altres ja tradicionals com el faquir, el campament medieval, jocs gegants, atraccions sostenibles, l’escola de cavallers, conta contes, tallers… i amb grups com La Cirquesta, Ghawazee (una cercavila de dansa oriental) o les ripolleses Un Sol Traç.

Dins els espais on es desenvolupi el Mercadal s’hauran de seguir les següents normes bàsiques: ús de la mascareta i distància de seguretat, així com respectar el control d'aforament.

El Mercadal del Comte Guifré és un dels esdeveniments clau de l’any per a la vila de Ripoll, una celebració que engloba tant l’atractiu turístic com el cultural, dirigida al públic vingut de fora i també als propis ripollesos que poden descobrir o redescobrir la seva història. Amb aquest esdeveniment se celebra el naixement de Catalunya i s’endinsa en la vida del seu fundador, Guifré el Pilós, combinant el rigor històric amb la diversió dels espectacles, concerts, campaments, exposicions i activitats per a tota la família. Està organitzat per l’Ajuntament de Ripoll, conjuntament amb l’empresa Sabors Catalans SC.

Enmig dels dos caps de setmana del Mercadal, el dimecres 11 d’agost, la Ruta SC-Àgora farà parada a Ripoll. Serà amb un tast de vins de l’Empordà que es durà a terme d’11 h del matí a 22 h de la nit i amb un concert de Lo Pau de Ponts a partir de les 20.30 h. Tot es desenvoluparà a la plaça del Monestir.

Mercadal del Comte Guifré, Ripoll by naciodigital on Scribd


 

Plànol del Mercadal del Comte Guifré. Foto: Ajuntament de Ripolles