Reobert el trànsit de l'N-260 a Sant Joan després de tres mesos d'obres

L’actuació ha suposat una inversió d’1,8 milions d’euros

Les obres a l’N-260, al seu pas per Sant Joan de les Abadesses.
Les obres a l’N-260, al seu pas per Sant Joan de les Abadesses. | Aj. de Sant Joan les Abadesses
Pere Pratdesaba
05 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:48h
El passat dijous, 29 de juliol, es van aixecar les restriccions de trànsit que havien suposat la supressió d’un carril de circulació a l'N-260 al seu pas per Sant Joan de les Abadesses així com l’habilitació d’un pas alternatiu a causa de les obres d’emergència per reparar l’obra de fàbrica que supera el torrent de Plansesaigües. Les restriccions a la circulació s’havien habilitat per seguretat des del passat 11 de maig.

Aquesta actuació, que ha suposat una inversió d’1,8 milions d’euros, s’ha executat com a conseqüència de l’esllavissament del talús de l’estructura i el col·lapse de l’arc exterior del pas que es va produir el mes de novembre de 2020. Després d’un episodi de fortes pluges es van detectar algunes esquerdes a la roca on es recolzava el pont i es va procedir a assegurar l’estructura amb una pantalla de micropilones i la consolidació de la zona.

Mentre han durat les obres s’han completat els treballs següents: consolidació del talús a través de la tècnic de soil-nailing i gunitat; construcció de congrenys i murs de formigó per a la cimentació de l’estructura i la protecció del talús i la llera del torrent incloent micropilones, forrellat, encofrat i formigonat així com ancoratges actius tibats a posteriori; i col·locació de cintres de sosteniment i plaques metàl·liques.

Amb l’estructura consolidada s’ha pogut restablir el tràfic en els dos sentits de la marxa en condiciones de seguretat. Durant les pròximes setmanes es completaran els acabats de l’estructura i de la protecció del talús mitjançant gunitat, es restaurarà la llera i es completarà la urbanització de la intersecció entre l'N-260 i la GIV-5211 en direcció a Ogassa.