Sant Joan les Abadesses

Reobert el trànsit de l'N-260 a Sant Joan després de tres mesos d'obres

L’actuació ha suposat una inversió d’1,8 milions d’euros

per Pere Pratdesaba, Ripoll, Catalunya | 5 d'agost de 2021 a les 12:36 |
Les obres a l’N-260, al seu pas per Sant Joan de les Abadesses. | Aj. de Sant Joan les Abadesses
El passat dijous, 29 de juliol, es van aixecar les restriccions de trànsit que havien suposat la supressió d’un carril de circulació a l'N-260 al seu pas per Sant Joan de les Abadesses així com l’habilitació d’un pas alternatiu a causa de les obres d’emergència per reparar l’obra de fàbrica que supera el torrent de Plansesaigües. Les restriccions a la circulació s’havien habilitat per seguretat des del passat 11 de maig.


Aquesta actuació, que ha suposat una inversió d’1,8 milions d’euros, s’ha executat com a conseqüència de l’esllavissament del talús de l’estructura i el col·lapse de l’arc exterior del pas que es va produir el mes de novembre de 2020. Després d’un episodi de fortes pluges es van detectar algunes esquerdes a la roca on es recolzava el pont i es va procedir a assegurar l’estructura amb una pantalla de micropilones i la consolidació de la zona.

Mentre han durat les obres s’han completat els treballs següents: consolidació del talús a través de la tècnic de soil-nailing i gunitat; construcció de congrenys i murs de formigó per a la cimentació de l’estructura i la protecció del talús i la llera del torrent incloent micropilones, forrellat, encofrat i formigonat així com ancoratges actius tibats a posteriori; i col·locació de cintres de sosteniment i plaques metàl·liques.Amb l’estructura consolidada s’ha pogut restablir el tràfic en els dos sentits de la marxa en condiciones de seguretat. Durant les pròximes setmanes es completaran els acabats de l’estructura i de la protecció del talús mitjançant gunitat, es restaurarà la llera i es completarà la urbanització de la intersecció entre l'N-260 i la GIV-5211 en direcció a Ogassa.

 

Participació