Una setantena d'evacuats d'una acampada a Ribes de Freser per les fortes pluges

També n'hi ha una vintena a Saldes en les gairebé 200 actuacions entre la nit de dissabte i el matí de diumenge

El pavelló de Ribes de Freser
El pavelló de Ribes de Freser | Ajuntament de Ribes de Freser
01 d'agost del 2021
Actualitzat el 02 d'agost a les 14:30h
Un total de 73 persones, entre 5 i 28 anys, van ser evacuades al Pavelló Municipal de Ribes de Freser aquest dissabte a la nit, per les fortes pluges que es van produir durant  bona part de la jornada. Feien una acampada d'escoltes a la zona de la Vall del Freser i les tendes de campanya van quedar inundades

Segons han informat els Bombers, que van treballar amb dues dotacions, a més de la participació de Mossos d'Esquadra, no hi ha hagut danys personals i ha estat l'actuació més destacada en les sortides dutes a terme entre les 22 hores de dissabte i les 10 del matí d'aquest diumenge. 

Igual que en l'evacuació de 16 nens i sis monitors del campament Molí de Feners per inundació de la zona d’acampada, a Saldes. Tots ells els van dur a l’antiga escola del municipi del nord del Berguedà. Igual que a Ribes van fer aquestes tasques vehicles de Bombers i la policia catalana i Creu Roja va proporcionar-los mantes.

En total, el cos ha fet 176 serveis relacionats amb les precipitacions que s'han donat arreu del territori. La regió d'emergències Metropolitana Sud ha concentrat una mica més del 30% -58-, seguit de la Metropolitana Nord -49-, entre les dues àrees han suposat més del 50% on s'ha desplaçat el cos i juntament amb Tarragona -39-, les àrees més afectades. 

Cotxes atrapats a Vilafranca
Entre les actuacions dels Bombers, també hi ha ha hagut l'ajuda a diversos cotxes atrapats a la Ronda de Mar de Vilafranca del Penedès per una riuada d'aigua. Una dotació i la Policia Local van socórrer diverses persones en perill i van balisar la zona, sense més conseqüències.

També els llamps van motivar la intervenció de Bombers, tant per apagar focs, com per prevenció de caiguda d'elements a la via pública. Així, van apagar un foc que es va declarar en un magatzem de palla al costat d'una masia a Querol, a l'Alt Camp. Cinc dotacions hi van treballar per controlar les flames.