Sant Joan aprova més de dos milions d'euros d'inversions per aquest any

La colònia Llaudet i l'ermita de Sant Antoni, els principals projectes

Visita de l'exconseller Calvet a la colònia Llaudet
Visita de l'exconseller Calvet a la colònia Llaudet | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Redacció
30 de juliol del 2021
Actualitzat a les 15:33h
L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha aprovat aquest dimecres en sessió plenària el quadre d’inversions del 2021 que ascendeix a 2.163.617 euros, dels quals una gran fracció —tres quartes parts— són finançats per subvencions de fons europeus, per la Diputació de Girona, la Generalitat i l’Estat. ERC, a l'oposició, es va abstenir per no compartir totes les partides.

La inversió consta d'una trentena d'actuacions. S'espera aplicar-les durant el segon semestre d'aquest any.

La inversió més gran es farà en el projecte de revitalització de la casa ermita de Sant Antoni, amb 689.178 euros que es reparteixen en diferents accions, com les obres per construir una escullera i solucionar l’esllavissada provocada per l’accident geològic inestable a la carretera, però també per fer arribar la fibra òptica a la torre de telecomunicacions, acabar les obres del futur hotel-restaurant, així com la instal·lació d’una caldera de biomassa. D’aquesta inversió, 107.000 euros procedeixen de la Diputació de Girona, 462.836 euros de la Generalitat de Catalunya i la resta, en aquests moments, aniran a càrrec de l’Ajuntament.

D’altra banda, la segona inversió principal es farà a la colònia Llaudet en el projecte que s’emmarca en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Girona Patrimoni Actiu per recuperar l’edifici que hi ha darrere de la fàbrica vella, que acollirà un viver d’empreses i també un museu que posarà en relleu el patrimoni històric del sector industrial que s’havia desenvolupat allà. En aquest cas, la inversió és de 535.408 euros i la totalitat de la inversió seria externa, entre fons europeus, la Diputació de Girona, la Generalitat i Incasòl.

D’altra banda, el quadre també inclou les despeses per tornar a habilitar la palanca de la Batllia després que aquesta proposta quedés primera en els primers pressupostos participatius, la compra i urbanització d’un magatzem per a la brigada municipal, millores de l’enllumenat intern dels edificis municipals i de l’exterior, la creació d’una xarxa d’aparcament dissuasiu per reduir el trànsit al centre del poble, millores a la piscina, la rehabilitació i adequació de l’edifici Duran i Reynals per acollir temporalment la Biblioteca Josep Picola, o millores a les escoles i a la via pública.